Prins Harry og hertuginne Meghan:

TV-kanal betaler titalls millioner

Mandag snakker prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) ut i et lengre intervju med Oprah Winfrey (67). TV-kanalen CBS skal ha betalt mellom 60 og 77 millioner kroner for rettighetene til intervjuet med hertugparet.

SNAKKER UT: Mandagens intervju med Oprah Winfrey er hertugparets første store intervju sammen side de trakk seg fra sine kongelige plikter i Storbritannia i fjor. Foto: Reuters/NTB.
SNAKKER UT: Mandagens intervju med Oprah Winfrey er hertugparets første store intervju sammen side de trakk seg fra sine kongelige plikter i Storbritannia i fjor. Foto: Reuters/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag norsk tid skal prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) ta bladet fra munnen, og snakke ut i et lengre intervju med Oprah Winfrey (67).

Intervjuet er hertugparets første store intervju sammen siden de trakk seg fra sine kongelige plikter i Storbritannia i mars i fjor, og flyttet til USA.

Millionsum

STOR SPENNING: Det er knyttet stor spenning til intervjuet med prins Harry og hertuginne Meghan som Oprah har gjort. Vis mer

I en uttalelse fra CBS heter det at folk får vitne hertuginne Meghan i et omfattende intervju om alt «fra å bli kongelig, ekteskap, morskap, filantropisk arbeid til hvordan hun håndterer livet under intenst offentlig press».

Den amerikanske TV-kanalen CBS, som sender intervjuet, skal ha betalt produksjonsselskapet Harpo, som er eid av Oprah Winfrey, mellom sju og ni millioner amerikanske dollar for rettighetene til intervjuet med hertugparet. Det tilsvarer mellom 60 og 77 millioner kroner.

Det skriver Wall Street Journal, som viser til kilder.

Høye reklamepriser

Ifølge avisa har også reklameprisene skutt i været som følge av den enorme oppmerksomheten intervjuet har fått.

Avisa skriver at en 30 sekunders reklamesnutt under intervjuet har en pris på 2,8 millioner kroner. Det er dobbelt så mye som hva som er normalt på dette sendetidspunktet, ifølge avisa.

Nettverket skal også ha skaffet seg muligheten til å selge intervjuet til internasjonale markeder.

Ifølge en talsperson for hertugparet fikk de derimot ikke ei krone for intervjuet.

- Virkelig befriende

Den siste tida har det blitt lekket en rekke detaljer fra intervjuet.

I et klipp som ble publisert fredag forteller hertuginnen hvor glad hun er for at hun nå kan fortelle sin side av historien.

Ifølge Sky News ser Meghan i intervjuet blant annet tilbake på en tidligere samtale med Winfrey, hvor 39-åringen forklarte at hun ikke ville ha mulighet til å stille til intervju med henne.

FRYKT: Harry og Meghan intervjues av Oprah Winfrey. Harry fryktet gjentakelse av Diana-tragedien. Video: CBS: Vis mer

- Jeg kunne ikke ha sagt ja da, det var ikke mitt valg å ta, sier Meghan i klippet, og fortsetter:

- Som en voksen, som levde et ganske selvstendig liv, til å gå inn i denne konstruksjonen som er annerledes enn jeg tror folk forestiller seg at den er - det er virkelig befriende å ha retten og privilegiet til å kunne si ja ... å være i stand til å ta et valg på egen hånd og være i stand til å snakke for deg selv.

Intervjuet sendes også på norsk TV på henholdsvis TV3 og streamingtjenesten Viafree mandag 8. mars klokka 21:30.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer