SIKTET: En norsk utelivsprofil er siktet i saken der et småfly landet på Kjeller med 50 kilo hasj og en stor mengde piller. Han er nå varetektsfengslet for to nye uker. Foto: Tolletaten
SIKTET: En norsk utelivsprofil er siktet i saken der et småfly landet på Kjeller med 50 kilo hasj og en stor mengde piller. Han er nå varetektsfengslet for to nye uker. Foto: TolletatenVis mer

TV-kjendis fengslet i to nye uker

- Det er ikke grunnlag for fengslingen.

I begynnelsen av oktober ble en kjent norsk TV- og utelivsprofil siktet for en grov narkotikaovertredelse etter narkosmugling med småfly.

TV-kjendisen, som nekter straffskyld, ble varetektsfengslet for to uker siden. I går, torsdag, ble utelivsprofilen varetektsfengslet for ytterligere to uker med brev- og besøksforbud.

Det ble besluttet under et fengslingsmøte i Nedre Romerike tingrett.

- Selve fengslingskjennelsen er unntatt offentlighet, men jeg kan bekrefte at politiet fikk medhold i forlengelse av isolasjon for siktede. Han møtte selv i fengslingsmøtet, opplyser politiadvokat Nina Marthinsen til Dagbladet.

- Mener politiet at mistanken mot siktede nå er styrket, ettersom dere ba om forlenget fengsling?

- Jeg går ikke inn på innholdet i kjennelsen, men vi fikk medhold, sier hun.

Ikke landingstillatelse

Politiadvokaten bekrefter overfor Dagbladet at det nå er totalt seks personer som er siktet etter at et småfly landet på Kjeller i Akershus med 50 kilo hasj og en stor mengde narkotiske piller om bord. Flyet hadde ikke landingstillatelse, og tre tyske menn ble pågrepet på stedet.

En av dem, en mann i 40-åra, har erkjent straffskyld. De to pilotene hevder at de ikke visste at småflyet av typen Cessna var stappet med narkotika.

50 KILO HASJ: Det ble funnet 50 kilo hasj i flyet som landet på Kjeller forrige uke. Foto: Tolletaten
50 KILO HASJ: Det ble funnet 50 kilo hasj i flyet som landet på Kjeller forrige uke. Foto: Tolletaten Vis mer

Ytterligere to nordmenn ble pågrepet i forbindelse med beslaget. En av dem er altså en kjent utelivsprofil. Dagbladet kjenner så langt ikke identiteten på den sjette siktede.

- Er ikke grunnlag

Hva angår TV-kjendisen har politiet foreløpig ikke mottatt noen anke på fengslingen.

- Han har tatt tingrettens kjennelse til etterretning og vurderer om han skal anke kjennelsen. Han har tatt betenkningstid, sier utelivsprofilens forsvarer, Patrick Neumann, til Dagbladet og fortsetter:

- Det er ikke grunnlag for fengslingen, og vi står fast på at det ikke er skjellig grunn til mistanke.

- Men retten har fengslet ham for to nye uker?

- Det stemmer. Men vi fastholder vår påstand om at det ikke er grunnlag for det.

ADVOKATEN: Det er Patrick Neumann som forsvarer den siktede utelivsprofilen. Foto: Hammervold Pind
ADVOKATEN: Det er Patrick Neumann som forsvarer den siktede utelivsprofilen. Foto: Hammervold Pind Vis mer

- Totalt uforstående

Neumann understreker at hans klient nekter for å ha gjort noe straffbart, og at vedkommende stiller seg uforstående til siktelsen.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld for det han er siktet for. Han opprettholder sitt syn på saken, og han stiller seg totalt uforstående til påstandene.

- Hvordan opplever han å sitte isolert med brev- og besøksforbud når han hevder seg uskyldig?

- Det har jeg ikke anledning til å si noe om.