Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Gary Rhodes:

Tv-kokk (59) død

Gary Rhodes har gått bort.

DØD: Den kjente tv-kokken Gary Rhodes er død. Det bekrefter familien. Her fotografert i 2009. Foto: NTB scanpix
DØD: Den kjente tv-kokken Gary Rhodes er død. Det bekrefter familien. Her fotografert i 2009. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den verdenskjente tv-kokken Gary Rhodes er død. Det bekrefter familien i en uttalelse.

- Rhodes-familien er lei for å måtte meddele at vår elskede ektemann, far og bror, Gary Rhodes, har gått bort. Gary døde i går kveld, tirsdag den 26. november, 59 år gammel, med sin elskede kone Jennie ved sin side, heter det i uttalelsen, ifølge Sky News.

Ifølge Independent skal tv-kokken ha blitt syk under en pause i innspillingene av den nye tv-serien han var i gang med, uten at dødsårsaken foreløpig er kjent.

HEI SVEIS: Gary Rhodes var godt kjent for sine kulinariske ferdigheter, men huskes også for sin ikoniske piggsveis. Her fotografert i 1997. Foto: NTB scanpix
HEI SVEIS: Gary Rhodes var godt kjent for sine kulinariske ferdigheter, men huskes også for sin ikoniske piggsveis. Her fotografert i 1997. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tv-kjendis

Rhodes var med i en rekke matprogrammer gjennom karrieren, og huskes kanskje best for sin rolle i både «Masterchef» og «Hell's Kitchen».

Han var også godt kjent for sin berømte piggsveis, som han hadde i starten av karrieren. I løpet av sine aktive år som kokk ble han tildelt hele fem Michelin-stjerner.

I SORG: Familien har bedt om privatliv i den kommende perioden. Her er kokken fotografert med kona Jennie i 2003. Foto: NTB scanpix
I SORG: Familien har bedt om privatliv i den kommende perioden. Her er kokken fotografert med kona Jennie i 2003. Foto: NTB scanpix Vis mer

Han etterlater seg kone og to barn. Familien flyttet til Dubai i 2011, og det var der han døde. Dødsfallet skal ha kommet som et sjokk for mange av hans nærmeste, og familien ber om at privatlivet deres blir respektert i denne tøffe tida.

Det er uvisst nøyaktig når Rhodes ble syk. Dagen før dødsfallet, delte sønnen George et bilde av seg og sin far på Instagram, sammen med en blå hjerte-emoji.

View this post on Instagram

💙

A post shared by George Rhodes (@georgerhodes17) on

De siste åra jobbet tv-kokken på flere hoteller i Dubai. I en uttalelse sier Grosvenor House Dubai og Le Royal Meridien Beach Resort and Spa at de tenker på familien i denne tøffe stunden.

- Ikke bare har industrien mistet en kulinarisk legende, men vi har mistet et inspirerende menneske og en veldig nær venn, sier de.

MasterChef-dommer Kjartan Skjelde viser hvordan du kan fileterer en torsk for å få ut en perfekt ryggfilet, gjerne kalt torskeplomme eller torskeloin. Vis mer

Stengt

Restauranten Rhodes Twenty10, som han eide i Dubai, har vært stengt siden midten av september - uten at det ble opplyst om hvorfor.

De har ikke oppdatert sine sosiale medier siden da.

Kokken har tidligere hatt problemer med hjernen. På 1970-tallet ble han påkjørt av en van, og måtte operere hjernen som følge av det.

På Twitter har flere av hans kokkekolleger kommet med kondolanser:

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media