<strong>ER DØD:</strong> Tv-kokk Arne Jermstad har gått bort. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
ER DØD: Tv-kokk Arne Jermstad har gått bort. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer

Arne Jermstad:

TV-kokk er død

Gikk bort etter flere års sykdom.

Publisert
Sist oppdatert

Tv-kokk Arne Jermstad, kjent fra TV Norge-programmet «Det glade kjøkken», har gått bort. Han ble 71 år gammel.

Det bekrefter Jermstads familie overfor VG, og utdyper at Jermstad gikk bort etter flere års sykdom.

I åtte år ledet 71-åringen tv-programmet «Det glade kjøkken», som var å se på tv-skjermen på 80-tallet.

I etterkant har han hatt flere andre jobber som blant annet kjøkkensjef på Hotel City i Fredrikstad, og daglig leder for Østfolds kompetansesenter for mat og drikke i Fredrikstad.

SUPERHELT: «Black Panther»-stjerna Chadwick Boseman er død, etter en fire år lang kamp mot tarmkreft. Video: NTB Scanpix Vis mer

Åpenhjertig om vektnedgang

I et intervju med DinSide i 2001 fortalte tv-kokken åpenhjertig om hvordan han la om kostholdet sitt og gikk ned 17 kilo. Året før hadde Jermstad, som var type 2 diabetiker, veid over hundre kilo.

Som følge av dette hadde han et meget høyt blodtrykk og brukte fem insulinsprøyter daglig. Jermstad besluttet å ta grep ved å legge om kostholdet sitt og begynne med daglige spaserturer.

Ved hjelp fra Fedon A. Lindberg, som den gang introduserte han for et nytt kosthold, gikk han ned i vekt og hadde ikke lenger behov for insulinsprøytene.

- Jeg er fortsatt helt sjokkert over hvordan endringen av kostholdet har forandret min livskvalitet. Da jeg begynte å legge om kostholdet, kunne jeg også justere ned insulinmengden. Til slutt kunne jeg kutte ut insulinsprøytene helt, uttalte han den gang.

Videre fortalte tv-kokken at han synet hans hadde blitt bedre og at blodtrykket nærmet seg det normale.

DØD: Gro Ottesen, kjent fra TV3-programmet «Charterfeber», gikk bort fredag 17. juli. Video: Viaplay. Foto: Christian Ottesen Vis mer

Minnes tv-kokken

Ifølge VG etterlater tv-kokken seg tre barn og to bonusbarn. Begravelsen skal finne sted førstkommende onsdag i Onsøy kirke i Fredrikstad.

Til avisa beskriver programdirektør Eivind Landsverk i Discovery Networks Norge, som eier TV Norge, den avdøde tv-kokken som en kunnskapsrik og erfaren kokk, som mestret å formidle matglede og matkunnskap med humor og varme.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer