Tv-legende er død

Alex Trebek ble 80 år gammel.

DØD: Den kanadisk-amerikanske tv-legenden Alex Trebek er død. Her fotografert i 2013. Foto/video: THE CANADIAN PRESS/Nathan Denette, NTB / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kanadisk-amerikanske programlederen Alex Trebek er død, 80 år gammel. Det bekrefter programmet «Jeopardy!», som Trebek har ledet helt siden 1984, overfor NBC på Twitter.

«Det er med stor sorg vi må meddele at Alex Trebek sovnet fredelig inn i sitt eget hjem i morges, omringet av familie og venner», heter det i uttalelsen.

VERDENSKJENT: Gameshowet «Jeopardy!» er verdenskjent, og har helt siden 1984 vært ledet av Alex Trebek. Han døde søndag 8. november, 80 år gammel. Foto: AP / NTB
VERDENSKJENT: Gameshowet «Jeopardy!» er verdenskjent, og har helt siden 1984 vært ledet av Alex Trebek. Han døde søndag 8. november, 80 år gammel. Foto: AP / NTB Vis mer

80-åringen hadde kreft i bukspyttkjertelen, og skal lenge ha hatt problemer med tilknytning til det. Han offentliggjorde diagnosen i mars i fjor. Han fortalte den gang at prognosene hans var dårlige, men at han likevel hadde håpet å kunne jobbe så lenge som mulig.

Han skal ha slitt med depresjon det siste året, fordi cellegiftbehandlingene han gjennomgikk var såpass sterke. Han ville derimot fortsette til siste slutt, fordi han ikke ønsket å forlate kona.

Han var imidlertid på at han ikke var redd for å dø.

- Jeg er ikke redd for å dø. Jeg har levd et godt liv, et fullt liv, og jeg begynner å nærme meg slutten av det livet … Om det skjer, hvorfor skulle jeg ha vært redd for det?, har han uttalt overfor CTV.

EN LEGENDE: Alex Trebek fikk i 2006 egen stjerne på Hollywoods «Walk of Fame». Det samme fikk Ruta Lee og Debbie Reynolds. Nå er det bare Lee som fortsatt lever. Foto: Jim Smeal/BEI/REX, NTB
EN LEGENDE: Alex Trebek fikk i 2006 egen stjerne på Hollywoods «Walk of Fame». Det samme fikk Ruta Lee og Debbie Reynolds. Nå er det bare Lee som fortsatt lever. Foto: Jim Smeal/BEI/REX, NTB Vis mer

For sin rolle som programleder var han nominert til hele 31 Daytime Emmy-priser, og vant hele sju ganger. Han er også den i verden som har vært programleder i flest episoder av det gameshow, en tittel han fikk i 2014 etter å ha vært med i hele 6829 episoder av det populære programmet.

Han har også spilt i en rekke filmer, deriblant «Rain Man» og «Charlie's Angels». Han spilte gjerne seg selv, fordi mange av filmene på en eller annen måte hadde dratt inn gameshowet i manuset.

Trebek etterlater seg tre barn og kona Jean - som han giftet seg med i 1990.

Det er ikke kjent hvem som skal ta over rollen som programleder i gameshowet framover. Programmets 37. sesong hadde premiere i september.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer