«Forræder»:

- TV-produksjonen brøt inn

TV 2 måtte ta grep da det oppsto fullstendig kaos, røper deltaker.

SENDT HJEM: Christer Falck var fjerde person ut av «Forræder». Selv mener han at flertallets plan egentlig var å få ut Erlend Mørch, som her sitter ved hans side. Foto: TV 2
SENDT HJEM: Christer Falck var fjerde person ut av «Forræder». Selv mener han at flertallets plan egentlig var å få ut Erlend Mørch, som her sitter ved hans side. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Fredag måtte to nye deltakere forlate TV 2s nye fredagsunderholdning, «Forræder», først tidligere TV-profil Hallvard Flatland (65) - som ble eliminert av forræderne, mens nok en TV-profil, Christer Falck (53), ble stemt hjem av flertallet på tampen.

Tidligere «Robinson»-programleder Falck fikk klart flest stemmer. Samtidig var det flere som påpekte at de var langt fra sikker på at 53-åringen var en forræder - men at han var et uromoment i gruppa.

TÅREVÅTT: «Forræder»-deltaker Tonje Frigstad tar til tårene når hun får nyheten om at hun ligger tynt an når en deltaker skal stemmes ut. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Prøvde å mobilisere

Som Dagbladet skrev fredag måtte deltakerne, før de skulle sette seg rundt det store bordet i salen for å stemme, ha måttet gå en runde rundt huset - fordi TV-crewet ville ha ekstra bilder av dem.

Under denne seansen skal ikke «spillet» ha eksistert i den forstand: Der skal deltakerne ha fått beskjed om at det ikke var lov å kommunisere, at de ikke fikk gjøre forsøk på å påvirke andre i stemmeprosessen som skulle skje litt seinere.

Ifølge én av forræderne, Jonas Lihaug, skal Falck ha gjort nettopp det, selv om det var flere «spillansvarlige» som passet på.

- Ja, han begynte å hviske og tiske og å prøvde å mobilisere for å få ut en eller annen deltaker, jeg tror det var Erlend (Mørch, 28, journ.anm.). Han lagde totalt kaos - på et tidspunkt det var ulovlig å gjøre det. Det var litt derfor det endte som det gjorde tror jeg, sa Lihaug.

STEMTE UT FALCK: Deltagerne bestemte seg for å sende hjem Christer Falck. Fra venstre Cathrine Fossum, Magnus Midtbø, Jørn Lier Horst og Anne B. Ragde. Foto: TV 2
STEMTE UT FALCK: Deltagerne bestemte seg for å sende hjem Christer Falck. Fra venstre Cathrine Fossum, Magnus Midtbø, Jørn Lier Horst og Anne B. Ragde. Foto: TV 2 Vis mer

Christer Falck selv hadde en litt annen versjon enn det.

- Folk hadde bestemt seg for at Erlend skulle hjem, og jeg fulgte etter - fullstendig uten ryggrad. Da Erlend skjønte at jeg kom til å stemme på ham, satte han i gang en motoffensiv, og fikk med seg alle de samme folka til å stemme på meg. Hadde pausen da vi satt i venterommet vart i fem og ikke ti minutter, hadde sannsynligvis Erlend røket, bedyret 53-åringen, noe Mørch også bekreftet.

- Tok grep

Det som i hvert fall virker sikkert er at det skal ha oppstått hvisking og tisking blant deltakerne, noe som kan sette produksjonen i en vanskelig situasjon med tanke på at hviskingen vanskelig lot seg fange på kamera - og derfor blir vanskelig å forklare for TV-seerne.

SPØKELSER: TV 2 og Mads Hansen gikk drastisk til verks for å dytte «Forræder»-deltakerne så langt inn i bobla som mulig. Video: Rød Løper/TV 2/Netflix Vis mer

Det fikk konsekvenser, ifølge Erlend Mørch.

- TV-produksjonen brøt inn og det ble tatt grep ved at vi senere i disse situasjonene måtte sitte med noen fra produksjonen og være helt stille. Vi fikk ikke lov til å si noen ting.

Han forklarer videre at dette ble gjort fordi produksjonen ikke ville risikere å gå glipp av noe.

- Det var et tiltak de gjorde for å sørge for å få alt på kamera.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, bekrefter langt på vei overfor Dagbladet at kanalen - og produksjonsseslkapet Freemantle, måtte ta grep etter det som skjedde i programmets andre episode.

- Produksjonen er opptatt av at seerne skal få med seg den viktige dialogen mellom spillerne, og det er korrekt at deltakerne fikk beskjed om å spare praten til de kom inn i rådsalen, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer