VIKAR: Siri Kristiansen (32) skal få 1,1 millioner nordmenn til å le på TV i kveld. Foto: NRK
VIKAR: Siri Kristiansen (32) skal få 1,1 millioner nordmenn til å le på TV i kveld. Foto: NRKVis mer

TV-seerne syntes ikke hun var pen nok for skjermen

Sist hun var i «Nytt på nytt» kom det hatmail. I kveld er P3-Siri tilbake som vikar for Linn Skåber.

||| - HAN VAR EN AV MINE faste lyttere på radio og hadde forestilt seg hvordan jeg så ut. Da han fikk se meg som gjest i «Nytt på nytt», sendte han en mail om hvor skuffet han var over utseendet mitt. Han følte seg rett og slett lurt. For han mente jeg så forferdelig ut.

Siri Kristiansen (32) har antakelig mottatt mye rart i innboksen opp gjennom åra.

Som utplasseringselev i TV2 leste hun fra sine tenåringsdagbøker i ungdomsprogrammet «Sonen», uten å sensurere noen av de kleine seksuelle erfaringene. Hun har vært morgenvert på P3 og i et helt år var hun rappkjefta deltaker i mediesatireprogrammet «Desken» (på NRK3, «nesten et slags mini-«Nytt på nytt») og nå gir hun radiolyttere mer eller mindre kvalifiserte råd for livsproblemer i «Lørdagsrådet » («en del av de rådene ville jeg aldri fulgt selv, altså»).

Men den sved, den meldinga etter «Nytt på nytt».

— Det er lett å si at avsenderen bare er enda en gærning, men man bryr seg jo, når det sitter noen der ute og mener at du er det styggeste han noen gang har sett. Nå bekymrer jeg meg mer over at etterveksten skal synes, enn innholdet i selve programmet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

LER IKKE AV DISSE GUTTA: Komikeren ler aldri av «Nytt på nytt». Eller andre TV-programmer, for den saks skyld. Foto: NRK
LER IKKE AV DISSE GUTTA: Komikeren ler aldri av «Nytt på nytt». Eller andre TV-programmer, for den saks skyld. Foto: NRK Vis mer

DET MÅ LIKEVEL SIES at en runde med hårfarge er en mild kur mot prestasjonsangst når man har fått i oppgave å vikariere for Linn Skåber i kongerikets mest sette TV-program.

Ved to anledninger i høst, mens Skåber realiserer sin indre revystjerne sammen med Christian Skolmen og Kåre Conradi på Chat Noir, skal Siri trå til i studio.

Og første gang er i kveld.

— Jeg ble veldig overrasket da de spurte meg, for jeg følte ikke akkurat at jeg la igjen verdens beste CV da jeg deltok sist. Jeg ble også beæret, for jeg kjenner ingen av dem som jobber med «Nytt på nytt». Heldigvis vet alle at jeg bare er vikar, det er ingen som forventer at jeg skal være like morsom som Linn Skåber.

- Jeg tenker ikke at jeg skal fylle skoene hennes, bare prøve dem på, sier hun.

UTEN BLYGSEL: I 2004 vakte Siri oppsikt ved å gi ut sin dagbok fra tenårene i bokform. Foto: ESPEN RØST/DAGBLADET
UTEN BLYGSEL: I 2004 vakte Siri oppsikt ved å gi ut sin dagbok fra tenårene i bokform. Foto: ESPEN RØST/DAGBLADET Vis mer

FORBEREDELSENE BESTÅR stort sett i å gjøre det samme som hun har gjort i arbeidet med «P3morgen»,  «Desken» og «Lørdagsrådet»: Lese aviser og holde seg oppdatert på det som skjer.

— Men i «Desken» kunne jeg lene meg på at jeg var høygravid. Det kan jeg ikke lenger, sier Siri, som for ti måneder
siden ble mamma til en gutt.

- Jeg føler egentlig at det er opp til samfunnet rundt meg å komme opp med morsomme nyheter vi kan snakke om. Marianne Aulie, for eksempel, kunne godt ventet ei uke med å vise seg naken på Twitter. Treholt-saken skulle jeg også gjerne hatt denne uka, sier komikeren, hvis oppvekst på Oslo øst blant annet besto i å kjøpe sprit av David Toska, som dealet rusmiddelet fra en kjellerleilighet på Bjølsen og lærte jentene å danse hip hop på fritidsklubben.

— Nå har jo nyhetene bare vært elendigheter.

SELV LER HUN IKKE AV «Nytt på nytt». Ingen andre TV-programmer heller, for den saks skyld. Siri Kristiansen ler ikke
engang av morsomme Youtube-klipp.

NORGES BESTE VORSPIEL: Denne saken er hentet fra dagens utgave av Dagbladet FREDAG. Les også om:

• Sangerinne

Elin Gaustad (22)

fra «X factor» om den vanskelige ungdomstida• Vi har prøvd å forstå 

Ann Liv Young (29)

og andre som lager kunst av bæsj• Verdens vanskeligste stoff -

fløyel

- er i motebildet igjen
NORGES BESTE VORSPIEL: Denne saken er hentet fra dagens utgave av Dagbladet FREDAG. Les også om: • Sangerinne Elin Gaustad (22) fra «X factor» om den vanskelige ungdomstida • Vi har prøvd å forstå Ann Liv Young (29) og andre som lager kunst av bæsj • Verdens vanskeligste stoff - fløyel - er i motebildet igjen Vis mer

Til komiker å være virker hun det hele tatt som et ytterst vanskelig menneske å få til å le.

— Jeg ler bare av situasjoner jeg står oppe i selv. Det er liksom bare da jeg klarer å engasjere meg så mye at jeg ler. Og, ja, det er jo en klisjé, men nå ler jeg bare av sønnen min. Han er ti måneder og har allerede blitt morsommere enn mora si, det er helt krise!