UNDER ETTERFORSKNING: Politiet i Los Angeles bekreftet fredag at de etterforsker skuespiller Danny Masterson etter at tre kvinner stod fram og anklaget ham for seksuelle overgrep. Selv avviser han anklagene. Foto: Matt Sayles/Invision/AP/ NTB scanpix
UNDER ETTERFORSKNING: Politiet i Los Angeles bekreftet fredag at de etterforsker skuespiller Danny Masterson etter at tre kvinner stod fram og anklaget ham for seksuelle overgrep. Selv avviser han anklagene. Foto: Matt Sayles/Invision/AP/ NTB scanpixVis mer

Danny Masterson:

TV-stjerna etterforskes for seksuelle overgrep: - Falske anklager knyttet til anti-scientologi

«That '70s Show»-stjerna Danny Masterson avviser anklagene fra tre  kvinner.

(Dagbladet): Politiet i Los Angeles har åpnet etterforskning etter at tre kvinner anklaget skuespiller Danny Masterson (40) for seksuelle overgrep.

Det skriver People, som gjengir en uttalelse fra LAPD:

«Tre kvinner har stått fram og fortalt at Masterson utsatte dem for seksuelle overgrep tidlig på 2000-tallet» heter det i uttalelsen fra politiet.

Masterson er mest kjent for innsatsen sin i komiserien «That '70s Show» (1998-2006), der han spilte rollen som Steven Hyde. Tv-stjerna er også praktiserende scientolog, ifølge People.

TV-STJERNE: Danny Masterson (bak t.v.) sammen med kollegene i «That '70s Show». Foto: NTB scanpix
TV-STJERNE: Danny Masterson (bak t.v.) sammen med kollegene i «That '70s Show». Foto: NTB scanpix Vis mer

- Presset av scientologi-kirken

Det var The Underground Bunker, scientologibloggen til journalisten Tony Ortega, som først omtalte etterforskninga.

I et innlegg på bloggen skriver Ortega at han sitter på dokumenter som hevder at scientologikirken presset de tre kvinnene, angivelig også scientologer, til ikke å kontakte myndighetene.

«Kongen av Queens»-skuespiller og eksscientolog Leah Remini (46), sier til The Underground Bunker at en av de tre kvinnene betrodde seg til henne i forbindelse med tv-serien «Leah Remini: Scientology and the Aftermath».

Remini oppfordret kvinnen til å politianmelde Masterson, og da to andre kvinner også stod fram, ble etterforskninga utvidet.

Scientologi-kirken har foreløpig ikke kommentert saken.

- Fortsatte å være kjæresten hans

Danny Masterson selv avkrefter anklagene som falske, via en uttalelse fra talspersonen sin som er gjengitt av blant annet People og Los Angeles Times.

Skuespilleren, som nylig har spilt i Netflix-serien «The Ranch», er foreløpig ikke blitt tiltalt for noen forbrytelse.

Talspersonen hans sier at en av kvinnene var Mastersons kjæreste i en årrekke, og at hun fortsatte å være sammen med ham etter det påståtte overgrepet.

- Den angivelige episoden fant sted midt i deres seks år lange forhold, og i etterkant fortsatte hun å være kjæresten hans i lang tid, heter det i stjernas uttalelse.

KOLLEGER: Danny Masterson og Ashton Kutcher har spilt mot hverandre i «The Ranch», i likhet med i «That '70s Show». Foto: Eric Charbonneau/ REX/Shutterstock/ NTB scanpix  
KOLLEGER: Danny Masterson og Ashton Kutcher har spilt mot hverandre i «The Ranch», i likhet med i «That '70s Show». Foto: Eric Charbonneau/ REX/Shutterstock/ NTB scanpix   Vis mer

En av de andre kvinnene skal dessuten ha framsatt de samme anklagene for LAPD for 14 år siden, men ifølge Mastersons uttalelse fastslo politiet at det ikke lå noe i påstandene.

Tv-stjerna sår også tvil om anklagenes troverdighet ved å framheve at historien først dukket opp på Ortegas anti-scientologiske blogg, og ved å trekke inn Reminis tv-serie:

- (...) motivasjonen bak disse falske anklagene ser ut til å være å fremme Leah Reminis anti-scientologiske tv-serie siden [den anonymiserte kvinnen] først stod fram etter å ha vært i kontakt med Leah Remini, heter det i uttalelsen.