Mariah Careys eksmann snakker ut:

Tv-stjerna hardt ut mot abortklinikk: - Folkemord

Nick Cannon har lite til overs for Planned Parenthood. 

KRITISK: Nick Cannon var gift med sangstjerna Mariah Carey i flere år, før de i fjor gikk fra hverandre. Cannon har siden vært i rampelyset, og har eldet flere programmer på tv. Nå kritiserer han Planned Parenthood, som har flere abortklinikker rundt om i USA. Foto: AP Photo/Thibault Camus, NTB scanpix
KRITISK: Nick Cannon var gift med sangstjerna Mariah Carey i flere år, før de i fjor gikk fra hverandre. Cannon har siden vært i rampelyset, og har eldet flere programmer på tv. Nå kritiserer han Planned Parenthood, som har flere abortklinikker rundt om i USA. Foto: AP Photo/Thibault Camus, NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Tidligere i november kom beskjeden om at popstjerna Mariah Carey (46) hadde brutt forlovelsen sin med milliardæren James Packer (49).

Bruddet skjedde knapt et år etter at hun gikk fra programlederen Nick Cannon (36), som hun var gift med fra 2008 til 2015. Paret har tvillingene Monroe og Maroccan (5) sammen, og var et svært profilert par.

12 år yngre Cannon har lenge vært i det amerikanske rampelyset. Han har hatt sin egen tv-serie, vært rapper, radioprogramleder og datet noen av verdens største stjerner.

Det er derimot ikke i arbeidssammenheng stjerna nå får oppmerksomhet. Under et radiointervju med «The Breakfast Club», et program som ofte intervjuer aktuelle hip hop-personligheter, gikk 36-åringen hardt ut mot Planned Parenthood. Det skriver The Huffington Post.

- Folkemord

De er et selskap som har flere abortklinikken rundt om i hele USA og i verden. Selskapet ble opprettet i 1919, og er den største abortfasiliteten i USA. Ifølge en rapport fra 2014 behandlet de over 2,5 millioner pasienter, hvor over 300 000 tok abort.

Planned Parenthood har vært sentrum for kontrovers flere ganger de siste åra, og det protesteres stadig vekk mot dem. I fjor ble en av abortklinikkene deres i Colorado Springs angrepet, og tre personer ble drept.

GÅR HARDT UT: Nick Cannon mener at Planned Parenthood, som driver en rekke abortklinikker, står ansvarlige for det han omtaler som folkemord. Foto: PseudoImage/Shooting Star, NTB scanpix 
GÅR HARDT UT: Nick Cannon mener at Planned Parenthood, som driver en rekke abortklinikker, står ansvarlige for det han omtaler som folkemord. Foto: PseudoImage/Shooting Star, NTB scanpix  Vis mer

Donald Trumps visepresident Mike Pence har også gått i strupen på klinikken. Planned Parenthood mottok 200 000 pengegaver etter det, i Pence sitt navn, fra folk som var uenige med Trump-leiren.

Denne gangen er det Cannon som har gått i strupen på abortklinikkene. Under radiointervjuet sa han følgende:

- Tenk på alle greiene de gjorde med Planned Parenthood. (...) Glem gentrifisering, dette er ekte folkemord, og sånn har det vært i flere år, sier han i intervjuet.

Da stjerna ble stoppet på flyplassen i Los Angeles av Splash News etter radiointervjuet, sto han fortsatt ved holdningene sine.

- Det er kontroll av befolkningen, fortalte han da.

For å utdype skrev han også flere meldinger på Twitter.

«De samme problemene som jeg har med Planned Parenthood har jeg også med selskaper som McDonalds, Hennessy, private fengsler, det offentlige skolesystemet etc #eugenikk (endre kvaliteter innenfor en rase, jour anm)», forteller han til følgerne sine.

Rasismeanklager

Dette er ikke første gang Cannon har rotet seg bort i kontroversielle temaer. I 2014 ble han anklaget for rasisme, etter å ha kledd seg ut som en hvit mann.

Komikerens rollefigur, som han spredte bilder og video av på Instagram siden sin, førte til tordnende kritikk i amerikanske medier.

«Connor Smallnut» er nemlig en ganske dum skatertype med lys stemme, misforstått gateslang og svært forsøksvis kul posering. Han har dessuten, i skarp kontrast til opphavsmannen, lys hud og rødt hår.

Det var nok til at komikeren nå blir kalt rasist, uvitende og hyklersk i sosiale medier, skriver New York Daily News.

Bildene fikk tusenvis av kommentarer fra både kritikere og tilhengere, og på nettavisa Guardian Liberty News skriver en kommentator at «å forsterke stereotypier med dårlig skjulte henvisninger til kaukasiske menns kjønnsdeler er i beste fall infantilt».

Cannon feide selv bort kritikken ved å skrive at han ble «helt utslitt av å være så privilegert».

«CONNOR SMALLNUT: «America's Got Talent»-programleder og Mariah Careys ektemann, Nick Cannon, får hard kritikk for sin nye humorfigur «Connor Smallnut». Video: Instagram/nickcannon Vis mer