<strong>OPPFORDRER JENTER TIL Å SNAKKE UT:</strong> Rose McGowan får mye oppmerksomhet etter hun delte sin voldtektshistorie på Twitter. Foto: Sean Zanni/PMC
OPPFORDRER JENTER TIL Å SNAKKE UT: Rose McGowan får mye oppmerksomhet etter hun delte sin voldtektshistorie på Twitter. Foto: Sean Zanni/PMC Vis mer

Skuespiller Rose McGowan:

TV-stjerna hevder hun ble voldtatt av filmbransje-topp: - En åpen hemmelighet i Hollywood

Rose McGowan (43) gikk hardt ut på Twitter. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I fjor vakte skuespiller Rose McGowan (43) oppmerksomhet da hun via Twitter videreformidlet utdrag fra en invitasjon til en audition for en ny film.

De anbefalte nemlig at skuespillerne som dukket opp for å prøvespille skulle ha på seg tettsittende bukser, en topp som viste kløft og push up-bh.

McGowan ble den gang droppet av agenten sin på grunn av hennes frittalenhet.

Det har imidlertid ikke stoppet henne fra å ytre sine meninger. Like før helgen delte hun en flere meldinger på sin Twitter-profil der hun hevdet at hun har blitt voldtatt av en mektig mann i filmproduksjonsbransjen.

- De dømmer meg

Skuespilleren, som er best kjent for rollen som Paige Matthews i TV-serien «Charmed», skrev under emneknaggen #WhyWomenDontReport, der hun ramset opp årsaker til hvorfor hun - og mange andre kvinner - ikke snakker om sexovergrep de har blitt utsatt for.

- En (kvinnelig) forsvarsadvokat sier at fordi jeg har spilt inn sexscene i en film, kommer jeg aldri til å vinne mot ham, skrev hun i den første meldingen.

- Fordi det har vært en åpen hemmelighet i Hollywood/media, og de dømmer meg og beundrer voldtektsmannen, skrev hun i neste melding.

- Fordi ekskjæresten min solgte sexfilmen vår til voldtektsmannen min, skrev hun før hun avsluttet det hele med følgende:

- Det er på tide med noe forbanna ærlighet i denne verden.

Hun avslørte ikke navnet til vedkommende.

- Føltes som visuell voldtekt

McGowan har vært gjennom en stor forandring de siste åra, og har bevist at hun har mange sterke, feministiske meninger.

<strong>KJENT ROLLE:</strong> Rose McGowan (t.h) er best kjent for rollen som Paige Matthews i TV-serien «Charmed». Her avbildet med motspillerne Alyssa Milano (t.v) og Holly Marie Combs. Serien ble sendt fra 1998 til 2006.
KJENT ROLLE: Rose McGowan (t.h) er best kjent for rollen som Paige Matthews i TV-serien «Charmed». Her avbildet med motspillerne Alyssa Milano (t.v) og Holly Marie Combs. Serien ble sendt fra 1998 til 2006. Vis mer

I et essay publisert på nettstedet Hollywood Reporter forrige måned, slo hun hardt ned på hvordan det er å delta på rød løper-arrangementer.

«Under en av mine siste deltakelser på rød løper, spurte reporteren fra Entertainment Tonight meg om jeg synes det var upassende om de lot kameraene filme kroppen min opp og ned. Jeg sa at det føltes som visuell voldtekt», skrev hun.

Kjendisene forteller sine historier

Skuespillerens beskyldninger kommer opp i kjølvannet av det ti år gamle lydklippet der presidentkandidat Donald Trump (70) snakker om å klå kvinner i skrittet, som ble dratt opp igjen tidligere denne måneden.

Hun er for øvrig langt ifra den første stjerna som har delt sin historie de siste ukene.

Også skuespiller Minnie Driver (46) har delt sin opplevelse med seksuell trakassering, der hun oppfordret jenter til snakke ut dersom de har opplevd uønsket oppmerksomhet fra det motsatte kjønn.

<strong>ÅPENHJERTIG:</strong> Minnie Driver snakket ut om den ubehagelige opplevelsen som skjedde under en Hellas-ferie for nesten 30 år siden. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson
ÅPENHJERTIG: Minnie Driver snakket ut om den ubehagelige opplevelsen som skjedde under en Hellas-ferie for nesten 30 år siden. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson Vis mer

- Det kan handle om å ha blitt mishandlet, blitt skjøvet rundt, fysisk aggresjon eller voldtekt - jeg kjenner for mange kvinner som har opplevd dette, sa hun da hun gjestet radioprogrammet Stand Up! på kanalen Sirius XM forrige uke, ifølge People.

- Han klådde på meg

Også den tidligere «The Voice»-stjerna Meghan Linsay (30) delte sin oppsiktsvekkende historie på sin Facebook-profil.

Yahoo!Music fikk tillatelse til å gjengi artistens innlegg.

«En veldig mektig mann i musikkbransjen tok oppunder skjørtet mitt. Han klådde på meg og fortsatte ved å prøve å løfte meg opp etter rumpa, i en buss foran masse viktige folk».

«Fordi han var så mektig, kunne han gjøre hva han ville med meg. Hvis jeg ville ha en sangkarriere måtte jeg la ham klå på meg hvor han ville, og han fikk lov til å true meg. Det var bare jeg som hadde noe å tape hvis jeg ikke føyet meg», skrev hun nylig ifølge nettstedet - drøye seks år etter hendelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer