«Home & Away»

TV-stjerna og familien døde - nye detaljer

Skuespilleren og hennes tre familiemedlemmer mistet livet i forbindelse med den fatale front-mot-front-kollisjonen.

GIKK BORT: Skuespiller Jessica Falkholt (t.h.) mistet begge foreldrene sine og søsteren etter en fatal bilulykke. Den skyldige, som skal ha vært påvirket av tunge medisiner, mistet også livet. Foto: Channel 5
GIKK BORT: Skuespiller Jessica Falkholt (t.h.) mistet begge foreldrene sine og søsteren etter en fatal bilulykke. Den skyldige, som skal ha vært påvirket av tunge medisiner, mistet også livet. Foto: Channel 5 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var andre juledag i 2017 at skuespiller Jessica Falkholt, kjent fra såpeserien «Home & Away», var involvert i en fatal bilulykke i New South Wales i Australia.

17. januar året etter ble det kjent at Falkholt hadde gått bort på sykehuset St. George Hospital i Sydney, etter at respiratoren hennes ble skrudd av.

- Jessica gikk bort som følge av alvorlige skader hun fikk i en bilulykke 26. desember 2017. Familien har bedt om ro i denne vanskelige tiden, het det i en uttalelse fra familien hennes den gang.

LYDOPPTAK: Hør det lokale politiet i Los Angeles motta beskjeden om bilulykken til Tiger Woods i hans Genesis GV80 SUV. Vis mer

Oppsøkte to sykehus

Foreldrene til Jessica, Lars (69) og Vivian (60), døde momentant i den tragiske bilulykken. Skuespillerens yngre søster, Annabelle (21), døde på sykehus tre dager seinere.

Nå, drøye tre og et halvt år etterpå, viser etterforskninga at føreren av bilen som kom over i motsatt kjørefelt og tok livet av de fire familiemedlemmene, var påvirket av sterke, reseptbelagte medisiner - inkludert medikamenter som gjør en døsig.

Det melder den australske avisa Brisbane Times.

Den 51 år gamle føreren av bilen, Craig Whitall, hadde nemlig i forkant besøkt to ulike sykehus og med urett forklart at han ikke hadde nok metadon for å komme seg igjennom jula.

Ansatte beskriver oppførselen hans som «skremmende».

Ifølge Store medisinske leksikon er metadon et opioid, et kunstig framstilt legemiddel med morfinliknende virkning.

- Tok mer enn én tablett

Morgenen andre juledag skal Whitall ha forlatt sykehuset Shoalhaven for å ta fatt på turen hjem til Ulladulla. Før det fikk han fire tabletter av typen diazepam, mens legen tydelig skal ha forklart ham at han ikke skulle ta alle på én gang.

13 personer mistet livet i en bilulykke på grensen mellom USA og Mexico, nærmere bestemt i California. En varebil ble truffet av et vogntog. Varebilen skal ha inneholdt 25 personer, som skal ha tatt seg over grensen gjennom et hull i grensegjerdet. 10 av de 13 omkomne var fra Mexico. Sjåføren av vogntoget skal være innlagt på sykehus, men har ikke livstruende skader. Vis mer

Diazepam beskrives, ifølge samme kilde, som et angstdempende, muskelavslappende og søvnframkallende legemiddel.

Etterforskerne ser det som sannsynlig at han tok mer enn én tablett av de tunge medisinene, som kan ha en sløvende effekt allerede innen 30 til 60 minutter.

Klokka 10.42 kolliderte han med Falkholt-familien, som var på vei hjem fra en familiesamling. Etterforskningen så langt hevder også at gjerningsmannen hadde en forferdelig historie hva gjelder å kjøre bil, skriver Brisbane Times.

Craig Whitalls liv sto heller ikke til å redde i den fatale ulykken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer