«Farmen kjendis»:

TV-teamet måtte ta grep

«Farmen kjendis»-deltaker trakk seg etter å ha fått lite medhold i påstander om rasistiske utsagn fra kleskonge Ørnulf Høyer.

SKJELLSORD: Lina Adampour forlater «Farmen kjendis» etter rasismekrangel med Ørnulf Høyer. Video: TV 2 / Rød Løper. Reporter: Klaus Fjellro. Klipp & manus: Klaus Fjellro Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NB: Spoiler fra onsdagens episode av «Farmen kjendis»!

Mandag kunne Dagbladet avsløre at det blir drama, intriger og krangling når tolv kjendiser flytter sammen for å drive Steinsjøen gård på grensen mellom Hurdal og Østre Toten kommune.

Opptakten, den skjedde allerede tirsdag, da deltaker og hjelper til storbonde og kleskonge Ørnulf Høyer (60), Lina Adampour (36), ville samle storbonden og hjelperne til et «møte», noe den andre hjelperen, Christopher Mørch Husby (33), var ganske avvisende til.

- Det var veldig ubehagelig, til og med bare den lille drama-episoden jeg var i første dagen. Og det handlet om at jeg ikke var der for det. Jeg følte jeg kom overens med alle, men så kom den episoden der ganske så ut av det blå, sa Husby til Dagbladet i etterkant.

- Direkte løgn

Onsdag eskalerer det fryktelig, da storbonde Høyer og Adampour tar seg en prat utenfor «Farmen»-huset. Der mener den 36 år gamle NRK-profilen, som har foreldre som kom til Norge fra Iran, at Høyer i en tidligere samtale mellom de to, der Husby også var til stede, har brukt ordet «pakkis».

KOKER: Det tar ikke lang før deltakerne på «Farmen kjendis» hever stemmene sine, denne gangen Christopher Husby og Lina Adampour. Video: TV 2 / Rød Løper. Klipp: Celina Morken. Vis mer

- Det er veldig tøft for meg, sier hun i den intense scenen, hvorpå storbonden virker svært sjokkert over påstanden.

- Nå må du søren meg gi deg. Dette er direkte løgn, kontrer Høyer, før han foreslår at de begge går inn i huset og konfronterer Husby om det samme.

Det gjør de, men påstanden blir blankt avvist av den andre hjelperen.

Seinere i episoden blir de andre deltakerne involvert i en voldsom diskusjon på kjøkkenet, en diskusjon som i virkeligheten var mye mer dramatisk enn hvordan den framstår på TV.

- Det var så ille. Og så høylytt og ufint at jeg tror det blir klippet bort av hensyn til de involverte, fortalte en deltaker til Dagbladet under presselanseringen av programmet mandag formiddag.

En annen deltaker som Dagbladet har snakket med forteller at de fikk sjokk da den idylliske stemningen fikk en brå slutt.

- Jeg husker at jeg tenkte at hvis dette er starten så kommer resten til å bli et helvete, avslører personen.

KRANGEL: Stemningen blir dårlig når Ørnulf Høyer og Lina Adampour havner i en opphetet diskusjon: Foto: Skjermbilde TV 2
KRANGEL: Stemningen blir dårlig når Ørnulf Høyer og Lina Adampour havner i en opphetet diskusjon: Foto: Skjermbilde TV 2 Vis mer

- Frynsete gjeng

Etter hva Dagbladet får opplyst, trakk en opprørt Adampour seg så tilbake til loftet, der hun ble værende natta over, mens resten av gjengen sov nede.

Som Dagbladet omtalte allerede tirsdag gikk den dårlige stemningen såpass over styr at noen på et tidspunkt skal ha følt seg redde. Det bekreftet også flere av dem som var til stede. Så ille ble det, at produksjonen til slutt tok grep, kom inn og pratet med deltakerne for å roe ned situasjonen.

Det bekrefter også Christopher Mørch Husby.

- Det endte med at alle ble samlet på et soverom og at Lina satt oppe i andre etasje og ble passet på av en i produksjonen. Jeg har blitt fortalt av sikre kilder at klokka var sånn halv fire på natta. Vi var en ganske frynsete gjeng, sier han til Dagbladet.

Dette stemmer ikke, ifølge programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen.

- Lina dro fra gården rundt klokka halv to på natta, fastslår hun.

Slår tilbake

Husby skryter imidlertid av måten produksjonen håndterte situasjonen på.

- De er nok vant til at folk er uenige. Det går en kule varmt, vi er dritslitne, vi har lite mat og det er tolv veldige forskjellige mennesker. Det er jo tilrettelagt for at det skal skje ting, så dette er de jo vant til. Det ble håndtert veldig bra, men det er lett å si for meg siden det ikke handlet om meg.

HØNSEFJÆR: Ingrid Vik Lysne overrasker på «Farmen kjendis»-premieren med bh laget av ribba høns. Video: Rød Løper/Jenny Emilie Aas Vis mer

- Var det noen som opplevde det så ille at de ville hjem?

- Vi var nok flere som tenkte: «Er det litt hardt å være her?». Jeg gir i hvert fall ikke opp, jeg bestemte meg for å gå inn i det med hud og hår. Jeg vil gjerne levere og gjøre det beste jeg kan. Det ble jeg nok litt sliten av.

Dagen etter hadde Adampour trukket seg.

- For å forstå hva som skjedde, så må man se på hele hendelsen fra begynnelse til slutt: Jeg tror alle dermed forstår hvorfor jeg reagerte. Det å bli beskyldt på TV for at jeg har sagt noe jeg umulig kan ha sagt er ille, bedyrer Ørnulf Høyer overfor Dagbladet.

Han fortsetter:

- Alle som kjenner meg vet at dette strider imot noen av mine viktigste verdigrunnlag. Jeg synes for øvrig det er synd at det viste seg å være umulig å løse saken gjennom dialog.

- Forferdelig

Da Dagbladet snakket med Lina Adampour under mandagens pressevisning var hun noe unnvikende.

TRAKK SEG: Lina Adampour valgte å trekke seg etter diskusjonen med Ørnulf Høyer. Foto: Skjermbilde TV 2
TRAKK SEG: Lina Adampour valgte å trekke seg etter diskusjonen med Ørnulf Høyer. Foto: Skjermbilde TV 2 Vis mer

- Jeg tenker at jeg er veldig takknemlig for å være én av de tolv deltakerne. Det er ikke noe alle får være med på, så jeg tenkte litt «Hæ? Hva gjør jeg her?». Men så var jeg der da.

- Hvorfor trakk du deg?

- Jeg føler at det er et standpunkt jeg må ta, basert på situasjonen og omgivelsene.

- Ville du gjort «Farmen kjendis» igjen om du fikk sjansen?

- Ja, jeg hadde vært med igjen og jeg hadde også tatt det samme valget. Det hadde jeg absolutt gjort, mener 36-åringen, som samtidig innrømmer at spesielt den siste natta var svært tøff.

- Det var forferdelig, men jeg har vært ute en vinternatt før, sier hun med et lite smil.

TV 2: - Aldri fysisk

Til Dagbladet vil ikke programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, gå konkret inn i hva som er klippet bort fra seansen på kjøkkenet og ikke.

- Det kan vi ikke kommentere, men vi har med det som er relevant for at TV-seeren skal få et korrekt bilde av situasjonen. Som mye annet i «Farmen kjendis» er diskusjonen forkortet for å få plass i programmet, mener hun.

På spørsmål om det på noe tidspunkt ble fysisk mellom deltakere, svarer hun følgende:

- Det var en høylytt diskusjon, men den gikk aldri over til å bli fysisk.

NYTT «FARMEN»-EVENTYR: Det er klart for nok en sesong av «Farmen kjendis». Vis mer

- Ble det påståtte ordet formidlet underveis her eller ikke?

- Det er ord mot ord. Vi tar ikke parti i saken, bedyrer Haldorsen, som heller ikke vil gå inn i hva som kom fram av samtalene mellom produksjonen og Adampour på loftet da det brant som verst.

- Hva som ble sagt mellom produksjonen og enkeltdeltakere ønsker vi ikke å kommentere, men produksjonen kom inn for å snakke med deltakerne. Lina ønsket da å trekke seg. Det er alltid synd når deltakere velger å trekke seg, men det er fullt lovlig, og slikt som skjer i «Farmen»-universet av og til, sier Haldorsen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer