TV3 sensurerer Paradise Hotel-banning

Biip'en er kommet til Norge.

||| (Dagbladet.no): - «Din biip, biip biip», kan du høyre deltakarane seie på «Paradise Hotel», skriver den kristne avisa Vårt Land i dag.

Avisa framhever at TV3 velger å fjerne enkelte banneord fra realityserien på kanalen, mens nakenheten får gå sin gang.

Siden TV3 sender fra London følger de andre regler enn norske kringkastere - blant annet må banning på programmer som sendes før kl. 21.00 sensureres.

TV3s reality-konsept «Paradise Hotel» sendes 21.30, men kanalen har likevel valgt å sensurere deler av deltakernes saftige språk.

Noe sensur
- Det hender vi fjerner hele seanser der banning forekommer, men bare i tilfeller der banneord dukker opp uten kontekst til historien, forklarer informasjonskonsulent Øyvind Rognlien Skovli i TV3 til Dagbladet.no.

- Hvert program blir vurdert og vi ser på hva som blir sagt og hva sammenhengen er. Enkelte ord blir sensurert og noen scener fjernet helt, sier Rognlien Skovli.

Etter den såkalte vannskillebestemmelsen skal innslag som «kan være skadelige» for mindreåriges fysiske, psykiske eller moralske utvikling bare sendes etter kl. 21.00.

- Selv om Paradise Hotel sendes etter 21.00 har vi bestemt oss for å holde oss innenfor anstendighetens grenser. Men vi er veldig opptatt av at det som blir sagt skal komme frem, så vi kan likevel ta oss friheten til å sende det vi mener er riktig for historien, sier Rognlien Skovli.

Når det gjelder nakenhet i «Paradise Hotel» har ikke TV3 noen planer om å være for restriktive.

- Det er mye av det samme som med banning, vi er opptatt av å fortelle historien riktig. Med så mange deltakere under sola i Mexico blir det selvsagt litt hud. Vi har jo allerede vist nakenhet i serien, og vi vil vise bilder som er relevant for hendelsesforløpet.