Prinsesse Sofia og prins Carl Philip:

Tvinges til å endre på den kongelige barnedåpen

Brøt først med kongelige tradisjoner. Må nå gjøre ytterligere endringer.

ENDRING I PLANENE: Det er i underkant av to uker til prinsesse Sofia og prins Carl Philips sønn, prins Gabriel, skal døpes. Seremonien vil imidlertid bli noe annerledes enn det man har vært vant til fra tidligere. Foto: NTB Scanpix
ENDRING I PLANENE: Det er i underkant av to uker til prinsesse Sofia og prins Carl Philips sønn, prins Gabriel, skal døpes. Seremonien vil imidlertid bli noe annerledes enn det man har vært vant til fra tidligere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 1. desember er det duket for en stor kongelig begivenhet i Sverige, da prins Carl Philip (38) og prinsesse Sofias (32) sønn, prins Gabriel (3 md.) skal døpes.

Den høytidelige seremonien, som finner sted på Drottningholms slottskyrka, har allerede vakt stor oppsikt i pressen.

Nylig ble det nemlig klart at erkebiskop Antje Jackelén (62) ikke skal døpe den lille prinsen. Hun har tidligere stått for dåpen til blant andre prins Gabriels eldre bror, prins Alexander (1).

- Ville utføre dåpen

Ifølge Expressen blir Jackeléns stedfortreder biskop Anders Wejryd.

- Hun ville gjerne utføre dåpen, men det var ikke mulig på denne datoen, forklarte pressesekretær hos erkebiskopen, Daniel Bramsell, til avisa.

Årsaken er en lenge planlagt tjenestereise til USA.

- Det er første gang i moderne kongelig historie at erkebiskopen ikke døper et av barna i den svenske kongefamilien, men jeg er sikker på at hennes erstatter Anders Wejryd vil gjøre jobben på beste vis. Han var faktisk erkebiskop før Antje Jackelèn, og var den som døpte både prinsesse Estelle og prinsesse Leonore. Han viet også kronprinsesseparet, sier Caroline Vagle, kongehusekspert og hoffreporter i Se og Hør, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer