Tvitret om kroppspress og «Skam»: - Bagatelliserer kroppspress og spiseforstyrrelser

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen får kritikk. 

- SYND: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen får nå kritkk for en melding han skrev på Twitter om «Skam». Foto: Skjermdump / NRK
- SYND: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen får nå kritkk for en melding han skrev på Twitter om «Skam». Foto: Skjermdump / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har vært mye blest rundt den nye traileren til den kommende «Skam»-sesong tre. Mange har hyllet den populære NRK-serien som har tatt opp vanskelige temaer som festvoldtekter og homofili.

Men det er ikke alle som er like positive til den nye sesongen.

Traileren NRK publiserte for å «tease » den kommende sesongen viser flere av «Skam»-guttene halvnakne i en garderobe mens de kaster melk og vann på hverandre. Samtlige av guttene i traileren er veltrente, noe som får flere til å reagere.

Bryr seg ikke?

Det var Kjersti Westeng i Nettavisen som først tok opp temaet. I et blogginnlegg med tittelen «- De ser jo ut som Calvin Klein-modeller!» tar hun et oppgjør med kroppsfokuset i traileren.

Blogginnlegget har gått sin seiersgang i sosiale medier, og flere sier seg enig med Nettavisens journalist.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, derimot, ser ut til å bry seg mer om hva mediene skriver om, enn selve debatten.

På sin twitterkonto la kunnskapsministeren ut en melding til VGs sak om Kroppspress hvor han skriver følgende;

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer