TVNorge knuste TV3 i kokkekampen

Den nye kjendisoppskriften fungerte ikke.

POPULÆRE KOKKER:  Over 300 000 nordmenn fikk med seg deler av middagen til Berit Riise, Tommy Sharif, Tommy Steine og Henriette Brusgaard på TVNorge i går. Foto: TVNorge
POPULÆRE KOKKER: Over 300 000 nordmenn fikk med seg deler av middagen til Berit Riise, Tommy Sharif, Tommy Steine og Henriette Brusgaard på TVNorge i går. Foto: TVNorgeVis mer

||| I går var det duket for første program i årets sesong av «4-stjerners middag halv åtte» på TVNorge.

Serien fikk høye seertall og mye presseoppmerksomhet sist høst, etter at TV3 stevnet TVNorge for retten fordi de mente kanalen hadde plagiert det engelske programmet «Come dine with me» - som TV3 hadde kjøpt rettighetene til.

TVNorge vant derimot første rettsrunde, og saken skal videre opp i lagmannsretten.

Nytt kjendiskonseptI mellomtiden kniver de to kanalene nå om tv-seerne, etter at TV3 hadde premiere på sitt nye kjendiskokkekonsept «Celebert selskap», som sendes samtidig som «4-stjerners middag».

«Celebert selskap» er samme program som fjorårets «Klokka åtte hos meg», nå bare med kjendisgjester.

- Vi tror vi i sterkere grad skal greie å konkurrere med TVNorge med dette konseptet. Målsettingen er å ta flere seere fra dem enn vi klarte i forrige sesong, sa presseansvarlig i TV3, Glenn Størdal til Dagbladet i forbindelse med lanseringen.

Men også nå gikk TVNorge av med seieren i første runde.

Gårsdagens sesongpremiere fikk 272.000 seere i gjennomsnitt, en markedsandel på 25 prosent i aldersgruppa 12 - 44 år. Dette i skarp kontrast til TV3s «Celebert selskap», som bare fikk 63.000 seere i snitt i går. På det meste hadde programmet i overkant av 100.000 tv-seere.

Har ikke gitt opp- Styrkeforholdene mellom programmene er som sist, men det er ikke overraskende at de gjør det så sterkt med det vi oppfatter som vårt format, sier Glenn Størdal til Dagbladet.

- Vi tapte det første slaget, men vi skal konkurrere hver eneste mandag til torsdag hele våren. Vi har fortsatt som mål å kapre flere seere fra 4-stjerners middag enn vi gjorde forrige sesong, sier han.

TVNorge er ikke uventet fornøyde med gårsdagens tall.

- Vi er storfornøyde med sesongpremieren for «4-stjerners middag». At programmet peaket på hele 359.000 sier klart at norske tv-seere har ventet på en ny bordsetting, sier Ditlef Meyer Jacobsen, kommunikasjonsdirektør i TVNorge.

IKKE SÅ POPULÆRE:  Lise Askvik, Chrstian Vennerød, Astrid Gunnestad og Jonas Rønning ble ikke tatt så godt imot av seerne. Foto: TV3
IKKE SÅ POPULÆRE: Lise Askvik, Chrstian Vennerød, Astrid Gunnestad og Jonas Rønning ble ikke tatt så godt imot av seerne. Foto: TV3 Vis mer