PANIKKANGST: Kristen Stewart slet med å takle den enorme oppmerksomheten som kom i kjøvannet av «Twilight»-filmene. FOTO: FayesVision/WENN.com / NTB Scanpix
PANIKKANGST: Kristen Stewart slet med å takle den enorme oppmerksomheten som kom i kjøvannet av «Twilight»-filmene. FOTO: FayesVision/WENN.com / NTB ScanpixVis mer

«Twilight»-stjerna fikk panikkanfall av kjendisstatusen

- Kastet opp hver dag. 

Skuespiller Kristen Stewart ble for alvor kastet ut i rampelyset da hun spilte rollen som Bella Swan i «Twilight»-filmene. De fem filmene, som hadde premiere fra 2008 til 2012, ble enormt populære verden over.

I filmserien var Stewarts karakter Bella kjæreste med vampyren Edward, spilt av Robert Pattinson. Stewart og Pattinson ble også et par i det virkelige liv, men forholdet strandet i 2012, da hun hadde en affære med den gifte filmregissøren Rupert Sanders.

Nå forteller Kristen Stewart at hun slet med å takle den plutselige berømmelsen, hvor hele verden så ut til å ville ha en bit av henne.

Til bladet Elle uttaler hun at kjendisstatusen førte til at hun fikk panikkanfall, og at hun hadde konstant vondt i magen.

Var kontrollfreak

- Jeg gikk gjennom så mye stress. Jeg hadde panikkanfall, og jeg kastet opp hver dag, sier Stewart.

Hun presiserer at hun ikke hadde spiseforstyrrelser og at det ikke hadde noe med det å gjøre.

- Jeg var en kontrollfreak. Jeg kunne ikke forutse hva som ville skje i en gitt situasjon, så da ville jeg tenke; «kanskje jeg kommer til å bli syk», og så ville jeg bli syk, forteller hun.

FILMSUKSESS: «Twilight»-filmene gjorde skuerspiller Kristen Stewart og Robert Pattinson til to av verdens mest kjente personer. FOTO: Mary Evans Picture / NTB Scanpix
FILMSUKSESS: «Twilight»-filmene gjorde skuerspiller Kristen Stewart og Robert Pattinson til to av verdens mest kjente personer. FOTO: Mary Evans Picture / NTB Scanpix Vis mer

Lært å håndtere det

Stewart er også åpen om at hun har slitt med tvangstanker, skriver Daily Mail.

- Nå prøver jeg å si til meg selv at jeg bare skal gjøre det jeg må gjøre. Om jeg vil skrive noe eller om jeg vil ringe noen om noe kreativt, er det bare å gjøre det. Jeg trenger ikke rydde skrivebordet først, sier hun.

Stewart har nå lært seg å håndtere de vanskelige tankene, og har uttalt at alt stresset til slutt tok slutt.

I oktober er hun igjen å se på kinolerretet, med en av hovedrollene i filmen «Café Society».