«Twin Peaks»-legende er død

Miguel Ferrer, som gjør comeback med kultserien «Twin Peaks» til våren, døde torsdag.

DØD: «Twin Peaks»-stjerna Miguel Ferrer døde torsdag, 61 år gammel. Foto: Paul A. Hebert/Invision/AP/NTB Scanpix
DØD: «Twin Peaks»-stjerna Miguel Ferrer døde torsdag, 61 år gammel. Foto: Paul A. Hebert/Invision/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske skuespilleren Miguel Ferrer døde torsdag, 61 år gammel. Det melder nyhetsbyrået Associated Press, som skriver at tv-stjerna døde av strupekreft.

Ferrer spilte i suksess-serien «NCIS: Los Angeles», som sendes på CBS i USA. CBS bekrefter nyheten torsdag kveld.

Slo gjennom i kassasuksess

Norske tv-seere ble for alvor kjent med Ferrer gjennom kultserien «Twin Peaks», der han spilte rollen som FBI-agenten Albert Risenfield på begynnelsen av 90-tallet.

Ferrer hadde riktignok fått sitt store gjennombrudd tre år tidligere, da han spilte en av hovedrollene i kassasuksessen «Robocop» i 1987.

Ferrer blir dessuten å se i «Twin Peaks» comeback-sesong, som har premiere i USA søndag 21. mai.

Hylles av Clooney

Ferrer er sønn av den Oscar-vinnende Hollywood-skuespilleren Jose Ferrer og sangeren Rosemary Clooney. Han er også fetteren til superstjerna George Clooney. Sistnevnte hyller fetteren sin i en uttalelse torsdag kveld:

- Den historiske dagen i dag markerer enorme endringer i vår verden, samtidig vil de fleste gå glipp av at dette skjer samme dag som Miguel Ferrer tapte sin kamp mot strupekreft. Men det er ikke glemt av hans famile, skriver Clooney i en uttalelse, med klare pek til det pågående presidentskiftet i USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer