Meghan Markle:

- Tydeligvis en forferdelig greie

Forteller om da livet ble snudd på hodet.

FÅR GJENNOMGÅ: Hertuginne Meghan står ofte i kritikkstormer. Foto: Erik Pendzich/Shutterstock/NTB
FÅR GJENNOMGÅ: Hertuginne Meghan står ofte i kritikkstormer. Foto: Erik Pendzich/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Meghan (40) har måttet tåle mye omtale siden hun giftet seg med prins Harry (37). Særlig etter at hun og ektemannen valgte å trekke seg fra sine kongelige plikter, og flytte fra England til Los Angeles i USA, haglet overskriftene.

Onsdag kom den første episoden av hertuginnens podkast «Archetypes». Til gjest, venninne og tennislegende Serena Williams (40) deler hertuginnen åpenhjertig om hvordan ting ble snudd på hodet da hun begynte å date den britiske prinsen.

KONGELIG STIKK: Prestisjetunge British Academy Film Awards (BAFTA) gikk av stabelen natt til mandag. Brad Pitt kom i en takketale med et humoristisk stikk til den britiske kongefamilien. Slik reagerte Prins William. Video: NTB Scanpix og Dagbladet TV Vis mer

- Tydeligvis forferdelig

I «Archetypes» forteller Markle at hun i løpet av skolegangen og oppveksten fikk høre at hun som ung kvinne kunne få til alt hun ville. Hun har derfor alltid tenkt at det er positivt at en kvinne har ambisjoner. Helt til hun begynte å date prins Harry.

- Ambisjoner er tydeligvis en forferdelig, forferdelig greie. For kvinner da, ifølge noen, mener 37-åringen, med et tydelig stikk til negativ omtale.

Flere medier har omtalt saken, deriblant Cosmopolitan.

KLEINT: Det gikk ikke helt etter planen da Meghan Markle skulle overrekke et trofé til prins Harry og hans lagkamerater. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

I forlengelsen av de negative tankene klarer hertuginnen heller ikke la være å se at jenter og kvinner «ofte gjør seg selv så mye mindre». Dette temaet vil hun gjerne ta opp med Serena Williams, fra en ambisøs kvinne til en annen.

- Hun vet hvordan alle disse merkelappene forbehold kvinner, kan påvirke.

Slaktes

Selv om mange har ventet i månedesvis på å høre hertuginnens podkast, er ikke alle like imponert etter å ha hørt episoden. Det gjelder anmelder i The Times, James Marriott.

Han gir «Archetypes» én av fem mulige stjerner.

«Hertuginnen av Sussex sin nesten helt absurde nye podkast 'Archetypes' lover å 'utfordre båsene kvinner har blitt plassert i gjennom generasjoner'. Ut fra det vi har hørt i den første episoden, et intervju med Serena Williams, vil den egentlig ikke gjøre dette i det hele tatt», mener Marriott.

Videre kaller han podkasten en «parade av banaliteter, absurditeter og selvopphøyde californiske floskler».

KRITISERES: Prins Harry og Hertuginne Meghan deltok denne uka i et zoom-møte med unge ledere om rasisme. Det falt ikke i god jord hos alle. Reporter: Emilie Rydning / Rød løper Vis mer

I tillegg til å være misfornøyd med samtalen mellom stjernene i podkasten, går også anmelederen til angrep på hertuginnens valg av bakgrunnsmusikk.

«Effekten av all den tullete musikken og den tåpelige samtalen er at du føler at du har blitt låst inne i avslapningsrommet på et velvære-spa med en uvanlig selvengasjert yogainstruktør».

«Selv de som er sympatiske for Meghans situasjon (og jeg trodde en gang at jeg kunne være en av de personene) vil finne ut at hele timen av en episode av «Archetypes» vil sette dem i en usedvanlig gretten stemning».

I hardt vær

Siden Meghan og prins Harry ble et par, har hertuginnens fjes vært klistret til tusenvis av britiske avisforsider.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Kritikken har et bredt spekter, og hertuginnen har blant annet blitt anklaget for å ha brutt kongelig etikette, mobbet ansatte ved hoffet, samt å få sin svigerinne, hertuginne Kate (40), til å gråte.

Ryktene om en isfront mellom Meghan og Kata og resten av kongehuset har også svirret siden det mye omtalte intervjuet med Oprah Winfrey (68) i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer