Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Tyra Banks operert:

Tyra Banks innrømmer plastisk kirurgi

- Jeg føler jeg har et ansvar for å fortelle sannheten.

LA SEG UNDER KNIVEN: Tidlig i karrieren valgte Tyra Banks å fikse på utseendet sitt. Dette bildet er tatt i januar i år. Foto: NTB Scanpix
LA SEG UNDER KNIVEN: Tidlig i karrieren valgte Tyra Banks å fikse på utseendet sitt. Dette bildet er tatt i januar i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tyra Banks (44) er kanskje en verdenskjent supermodell, men nå avslører 44-åringen at hun har fikset på utseendet og at hun trenger sminke for å føle seg bedre.

- Naturlig skjønnhet er urettferdig, forteller Banks til People Magazine.

- Jeg blir veldig ukomfortabel når naturlig vakre kvinner dømmer andre som fikser på seg selv, fortsetter hun.

Modellen er for tida aktuell med boka «Perfekt er kjedelig» og her forteller 44-åringen at hun selv valgte å legge seg under kniven tidlig i karrieren.

- Jeg hadde bein i nesa som vokste og klødde. Jeg kunne puste fint, men jeg valgte kosmetisk operasjon. Jeg innrømmer det! Falskt hår, og jeg fikset på nesa. Jeg føler jeg har et ansvar for å fortelle sannheten, forklarer hun i boka, ifølge nettstedet.

FORSIDEPIKE: Her er Tyra Banks på forsiden av Sports Illustrated Swimsuit som 23-åring i 1997. Foto: NTB Scanpix.
FORSIDEPIKE: Her er Tyra Banks på forsiden av Sports Illustrated Swimsuit som 23-åring i 1997. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Dømmer ingen

Tyra, som har sønnen York (2) med den norske fotografen Erik Asla (54), deler også at hun ikke er spesielt fan av å hylle den naturlige «ingen sminke»-looken.

- Vi legger stor vekt på dette. Som modell trengte jeg sminke, og jeg synes ikke det er noe galt i det. Det gjorde at jeg kunne jobbe bredere. Gisele, du trenger ikke sminke. Men jeg gjør det! Og vi jobber begge for Victoria's Secret.

- Så lenge du liker ditt naturlige selv, er det ingenting å bekymre seg for. Men hvis du føler deg usikker på noe ... Jeg har en «magisk» bag med skjønnhetstriks som får deg til å føle deg slik du ønsker å være. Permanent eller midlertidig. Jeg dømmer ingen.

ENGEL: Tyra på catwalken for Victoria's Secret i 1998. Foto: NTB Scanpix
ENGEL: Tyra på catwalken for Victoria's Secret i 1998. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Banks, som sier at hun foreløpig ikke har fikset på noe for å se yngre ut, ønsker å skape en mer ærlig samtale rundt kvinners utseende.

- Fiks det, eller vis det fram. Jeg mener kvinner burde ha mulighet til å gjøre begge deler. Men det finnes en grense, enten er du supernaturlig eller så bor du hos din plastiske kirurg. Det er ok å hoppe fram og tilbake over den grensen. Vil du ha bølger i håret? Greit. Vil du ta permanent makeup på øyebrynene? Greit. Vi kvinner må slutte å dømme hverandre, skriver hun i boka, ifølge People.

Brudd med Asla

I fjor høst kom nyheten om at Tyra Banks og Erik Asla hadde gått hver til sitt etter omlag fem år som kjærester.

- Jeg kan bekrefte at vi gikk våre egne veier i våres. Vi har det begge kjempefint og fokuserer på rollene som foreldre, fortalte Asla til VG den gang.

Det var i 2013, da Erik jobbet som dommer og fotograf i norske «Top Model», som ble spilt inn i Los Angeles, at han traff Banks.

Da samarbeidet i TV-programmet ble avsluttet, fortsatte paret likevel med sine «forretningsmiddager», og etter hvert skal de ha forstått at det var noe mer mellom dem.

Til Dagbladet Magasinet har Asla tidligere fortalt at han ble bergtatt programlederen allerede under et av deres første møter.

- Jeg husker at jeg holdt en full kaffekopp mens jeg lyttet hypnotisert til en av hennes historier. Jeg oppdaget ikke at kaffen rant ut på bordet. Papirduken ble bare brunere og brunere, og da skjønte jeg at noe hadde skjedd, sa han blant annet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!