Tyra Banks og norske Erik Asla er blitt foreldre

- Han fikk pappa Eriks munn og hake.

LYKKELIGE: I desember i fjor kom Tyra Banks og Erik Asla hånd i hånd da de var på vei til en privat fest i West Hollywood sammen. Nå har de fått sitt første barn sammen. Foto: NTB Scanpix
LYKKELIGE: I desember i fjor kom Tyra Banks og Erik Asla hånd i hånd da de var på vei til en privat fest i West Hollywood sammen. Nå har de fått sitt første barn sammen. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den pensjonerte supermodellen Tyra Banks (42) og hennes norske kjæreste Erik Asla (51) har blitt foreldre. Det avslører den nybakte moren på sin Instagram-konto.

«Den beste gaven, som vi har jobbet og bedt så hardt for, er endelig her. Han fikk mine fingre og store øyne og pappa Eriks munn og hake», skriver Banks på Instagram. 

I samme melding avslører hun navnet til den nyfødte gutten: «York Banks Asla, velkommen til verden».

Møttes på TV-innspilling Kjærlighetsforholdet mellom Banks og Asla ble kjent sommeren 2013. Asla, som kommer fra Drammen, har bodd en årrekke i Los Angeles hvor han er en anerkjent fotograf. Calvin Klein og Saks Fifth Avenue er blant klientene hans.

Banks, som både har vært programlederen og hjernen bak den internasjonale TV-suksessen «America's Next Top Model», traff Erik da han jobbet som dommer og fotograf i sesong åtte av norske «Top Model» - som ble spilt inn i Los Angeles.

- Ja, jeg har fått med meg oppstyret. Jeg har ikke veldig lyst til å kommentere noe - utover det at vi er gode venner og har datet en stund, fortalte Asla til Seoghør.no i fjor sommer.

I høst tok paret forholdet et skritt videre og flyttet sammen, og kort tid etterpå avslørte Tyra at hun går til prøverørsbehandling for å bli gravid.

- Fra jeg var 24 år gammel sa jeg hvert år: «Jeg skal få barn om tre år». Det fortsatte jeg å si, igjen og igjen. Forretningene mine er veldig gründer-baserte, jeg er ikke til «leie», så jeg må gjøre alt selv, fortalte hun til People, og la til:

- Jeg prøvde stadig å finne tid til at barn kunne bli aktuelt. Jeg håper fortsatt. Jeg ønsker meg ikke bare ett barn, jeg vil ha en skokk! Og jeg vil være den typen mor som barnet mitt kan søke til om alt mulig.

Ber for barnløse Paret valgte til slutt å benytte seg av en surrogatmor, som nå blir lovpriset av Banks:

«Samtidig som vi takker engelen av en kvinne som bar fram vår lille mirakelgutt, vill vi be for alle som sliter med å nå denne fantastiske milepælen.»

Til Dagbladet Magasinet har Erik Asla beskrevet kjæresten på følgende måte:

- Det som imponerer meg med henne er hennes medmenneskelighet, driv, og hvor ekte hun er. Hun har tusen prosjekter på gang, og vil skape ting hele tiden, hun er en utømmelig energikilde og veldig inspirerende, sa Erik Asla den gang.