Lise Finckenhagen:

- Ufattelig vondt

Snakker ut om tapet av eksmannen.

NYTT LIV: Lise Finckenhagen om sitt nye liv. Foto: Alf Simensen / NTB
NYTT LIV: Lise Finckenhagen om sitt nye liv. Foto: Alf Simensen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjendiskokken Lise Finckenhagen (47) har gjennom flere tiår delt oppskrifter med det norske folk gjennom opptredener i forskjellige TV-programmer.

I starten av februar 2020 kunne Dagbladet avsløre at Finckenhagen og ektemannen Espen Pettersen hadde skilt lag etter 19 år sammen.

- Det har vært en slitsom høst. Vi tok rett og slett et oppgjør og var ærlige med hverandre og oss selv. Vi har vært sammen lenge, sa Finckenhagen til Dagbladet den gangen.

Finckenhagen og ektemannen flyttet fra hverandre. Sammen har de sønnene Herman (20) og Lukas (17).

«MARTINE OG ALEKS PRANKER»: I dette helt nye progammet lurer paret folk trill rundt ved hjelp av skjult kamera. Video: Prime video Vis mer

Brutalt sjokk

I 2020 ble familien rammet av en tragedie, da Pettersen omkom i en ulykke. I et nytt intervju med VG snakker hun ut om tapet av eksmannen.

På bursdagen til Finckenhagen 11. juli feiret hun med venninnemiddag, da hun fikk en telefon fra Ullevål sykehus. Espen hadde vært i en motorsykkelulykke. Da Finckenhagen ankom sykehuset, fikk hun vite at han ikke ville overleve, og at han ble holdt kunstig i live.

- Det sjokket er så brutalt. Og det er så endelig. Og jeg var så usikker på min rolle oppi det hele. Bruddet var så nylig, vi hadde ikke fått jobbet med det - det var så mye som var uavklart, forteller hun til VG.

«FARMEN»: Det blir tøft Kornelia da hun i forbindelse med ukesoppdraget må gjøre noe hun ikke har lyst til. Video: TV 2 Vis mer

- Hvordan skal du trøste?

Neste steg var å fortelle det til barna deres, som tidligere på dagen hadde blitt levert til besteforeldrene i Tønsberg. Hun var fast bestemt på at de skulle få beskjeden fra henne, og ventet derfor med å si noe til noen andre i familien.

- Å vite at du skal fortelle barna dine, som du elsker alt på denne jord, noe som kommer til å knuse dem. Du føler deg nesten som en bøddel. Det er helt ufattelig vondt.

SØNNENE: Line på 17.mai sammen med sønnene Lukas (17) og Herman (20). Foto: Skjermdump fra Instagram.
SØNNENE: Line på 17.mai sammen med sønnene Lukas (17) og Herman (20). Foto: Skjermdump fra Instagram. Vis mer

Deretter dro de sammen til Ullevål, for å se ham en siste gang.

Guttene var bare 14 og 17 år da faren deres døde. Hun forteller at det var vanskelig for dem å finne sin plass, men at de er enestående, solide og trygge - mye takket være pappaen deres.

Til ære for guttene hennes har hun derfor kommet ut med en ny kokebok, «Lise Finckenhagen - helt enkelt». Boken er full av oppskrifter på maten de liker. Den inneholder blant annet oppskrift på fritert kylling, sushipizza, eggerøre, omelett, burger og biff.

BRYLLUP: Tone Ingebrigtsen dukket opp uten ektemannen Gjert i bryllupet til sønnen Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

- Han har fått kjørt seg

Den tunge perioden satte en støkk i hele familien, men hverdagen og det normale livet returnerte på sikt. Finckenhagen hadde ikke dating i tankene i det hele tatt på det tidspunktet. Det skulle derimot endre seg.

Da TV-kokken feiret 47-årsdagen sin i år, delte hun et innlegg på Instagram for å takke for alle gratulasjonene. På bildet poserte hun sammen med tidligere produktdirektør i TV 2, Bård Espen Hansen (56).

Bildet ble omtalt av flere medier, og ble sett på som en bekreftelse på at de to hadde en romantisk relasjon.

Både Finckenhagen og Hansen har i etterkant delt flere bilder i romantisk setting på Instagram.

- Stakkars, altså, han har fått kjørt seg. Å tørre å knytte seg til noen når du har mistet noen og … Det er veldig fint å treffe noen igjen i voksen alder, men det er også skummelt å skulle blottlegge seg sånn, sier hun til VG.

HEMMELIG: Jan Tore Kjær er en av deltakerne i det nye TV 2-programmet «Kokkeskolen». Under matlaging går det galt, og først nå forteller han hva han holdt hemmelig for alle, inkludert Eyvind Hellstrøm. Video: Rød Løper Vis mer

Hun mener at de to er en perfekt match, og forteller at hun er utrolig takknemlig. Hansen har nemlig to voksne barn fra før av han også, og Finckenhagen kunne ikke vært mer fornøyd med at barna deres kommer så godt overens.

«Det finnes håp - alltid.», skriver Finckenhagen i et Instagram-innlegg i forbindelse med VG-intervjuet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer