Sean Penn:

Ugjenkjennelig i ny serie

Det tok to og en halv time å forvandle skuespilleren.

STJERNESPEKKET: I «Gaslit» finner vi Sean Penn og Julia Roberts i hovedrollene. Foto: Everett Collectin/NTB
STJERNESPEKKET: I «Gaslit» finner vi Sean Penn og Julia Roberts i hovedrollene. Foto: Everett Collectin/NTB Vis mer
Publisert

Det er ikke uvanlig at skuespillere gjennomgår drastiske forandringer for å forvandles til karakterer på kinolerretet. Et eksempel er Mark Wahlberg (51) som måtte opp 14 kilo på seks uker for rollen sin i «Father Stu». Også superstjerna Bradley Cooper (47) overrasket med et splitter nytt utseende i Netflix-filmen «Maestro».

Nå er det Sean Penn (61) som får «alle» til å sperre opp øynene og nettet til å koke. I rollen som Richard Nixons riksadvokat, John N. Mitchell i serien «Gaslit», er han nemlig så godt som ugjenkjennelig.

Flere medier har omtalt saken, deriblant E! News, franske Vogue og People.

IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: «Hannah Montana» herjet på Disney Channel for nesten ti år siden, nå er en av stjernen nesten ikke til å kjenne igjen. Video: Se og Hør Vis mer

Nektet å barbere

Å forvandle Julia Roberts (54) til politikerfruen Martha Mitchell krevde trolig lite tid på sminkerommet, men Penn måtte få på seg en kroppsdrakt for å gjøre ham større, samt en skallet hette.

Skuespilleren nektet nemlig å barbere hodet, ifølge den Oscar-vinnende spesialeffektsminkøren Kazu Hiro. Det var Hiro som sto bak forvandlingen av Penn.

Til Variety forteller sminkøren at det tok to og en halv time i sminkestolen før Penn var klar for opptak. Kinnproteser og nesedeler av silikon var blant protesene skuespilleren måtte få på.

FØR: Slik ser skuespilleren ut uten proteser. Foto: Angela Weiss/AFP/NTB
FØR: Slik ser skuespilleren ut uten proteser. Foto: Angela Weiss/AFP/NTB Vis mer
ETTER: Slik ser Penn ut etter en tur på sminkerommet. Foto: Everett Collectin/NTB
ETTER: Slik ser Penn ut etter en tur på sminkerommet. Foto: Everett Collectin/NTB Vis mer

- Vi tok på en overleppe og en hakedel. Han hadde en halsdel og en skulderdel. Det var for å endre holdningen hans, forklarer Hiro.

Politisk skandale

I serien finner vi også flere store navn, deriblant Dan Stevens (39), kjent fra «Downton Abbey» og Betty Giplin (35), som mange kjenner fra Netflix-serien «Glow».

«Gaslit» tar for seg Watergate-skandalen i 1972, som var en politisk skandale som førte til at daværende president, Richard Nixon, måtte gå av. Det begynte 17. juni 1972 da fem menn brøt seg inn i Det demokratiske partiets hovedkvarter i Watergate-bygningen, med den hensikt å installere overvåkningssystem i hovedkvarteret. Overvåkningssystemet besto blant annet av mikrofoner og avlytting av telefoner.

PREMIERE: Realitystjernene Pierre og Daniel Louis, mest kjent fra «Ex On The Beach», er aktuelle med en ny serie på Discovery+ «Pierre og Daniel blir seriøse». Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer