Reese Witherspoon:

Ugjenkjennelig på forside - avviser retusjering

Flere reagerer på magasinforsida av skuespilleren.

FANSEN REAGERER: Flere går hardt ut mot magasin etter at Reese Witherspoon ser ugjenkjennelig ut. Foto: Arroyo O'Connor / Pa Photos / NTB
FANSEN REAGERER: Flere går hardt ut mot magasin etter at Reese Witherspoon ser ugjenkjennelig ut. Foto: Arroyo O'Connor / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At magasinforsider, så vel som Instagram-bilder, retusjeres og manipuleres over en lav sko, er dagligdags i 2021.

I flere tiår har modeller og kjendiser fått ansikt og kroppen endret for å ta seg bedre ut i bladhyllene, og nå tar det bare et tastetrykk for å jevne ut huden, forstørre øyne og lepper, og minske nesa. Det gjøres enkelt med et filter i sosiale medier.

Det har imidlertid aldri vært større fokus på digitale ansikts- og rumpeløft, og flere har måttet stå til ansvar for overdreven bruk i kommentarfeltene.

Sist ut er skuespiller Reese Witherspoon (45), som nå pryder forsida av magasinet InStyle. Hadde det ikke vært for navnelappen ved siden av, er det nok få som hadde skjønt at det var nettopp Witherspoon som poserte i «den lille sorte».

Hun er nemlig helt fri for fine linjer i ansiktet, og øynene har fått en helt ny blåfarge. Det er flere som påpeker at noen har vært litt ivrige i Photoshop før print.

«Ja, hun er vakker, men det er ikke slik hun ser ut. Jeg er overrasket over at hun godkjente det», skriver én.

«Først skjønte jeg ikke at det var Reese på forsida, jeg måtte se hvem som hadde lagt det ut. Reese er en utrolig vakker kvinne uten slik voldsom retusjering», skriver en annen.

«Hva skjer med retusjeringen? Dette er ikke deg», skriver en tredje.

En rekke skriver også at de trodde Witherspoon hadde lagt ut bilde av datteren, Ava Elizabeth Phillippe (22). De to har tidligere vakt oppsikt for sitt like utseende, selv om det altså skiller 23 år mellom dem.

Kritikken har kommet i kommentarfeltene til både 45-åringen og magasinet, som begge har publisert bildet på Instagram. Det har kommet så mange reaksjoner at sjefredaktør Laura Brown har sett seg nødt til å svare. Det gjør hun i magasinets eget kommentarfelt.

«THE HOLIDAY»: Det er ingen tvil om at «The Holiday» er et absolutt must for mange før jul, men hvordan ser stjernene egentlig ut i dag? Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

«Hei! Til dere som kommenterer om retusjering, så var temaet supersexy, tung øyesminke og stort hår. Man ser sjelden Reese slik - noe som var poenget. Vi driver ikke med å polere kvinner i InStyle», svarer hun.

Svarer har imidlertid bare kastet bensin på bålet, og flere mener det fornærmer intelligensen til følgerne deres å protestere mot retusjeringen.

«Vi ser henne sjelden slik fordi halve panna, kjeven og nesa hennes mangler», protesterer én.

Witherspoon selv har ikke svart på kritikken, men har i Instagram-innlegget takket magasinet for å velge henne som forsidepike.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer