Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ashley Jensen:

«Ugly Betty»-stjerna i sorg etter ektemannens plutselige dødsfall

Skal ha blitt funnet bevisstløs i familiens hjem.

I SORG: «Ugly Betty»-stjerna Ashley Jensen er i sorg etter at hennes ektemann, Terence Beesley, døde brått mandag. Foto: NTB Scanpix
I SORG: «Ugly Betty»-stjerna Ashley Jensen er i sorg etter at hennes ektemann, Terence Beesley, døde brått mandag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag fikk «Ugly Betty»-stjerna Ashley Jensen (48) oppleve det verste da hun skal ha funnet ektemannen Terence Beesley, kjent fra filmer som blant annet «The Phantom of the Opera», bevisstløs i deres eget hjem.

Det melder Sky News.

Den kjente skuespilleren og regissøren ble 60 år gammel, og etterlater seg kona Ashley Jensen og deres sønn Francis Jonathan Beesley (8).

Ambulansepersonell skal ha blitt kontaktet øyeblikkelig, men Beesleys liv stod ikke til å redde. Ifølge Sky News, og flere andre utenlandske aviser, er dødsårsaken foreløpig ikke kjent.

- Ashley er knust og ber om ro og fred for hennes sønn og familie i denne ekstremt triste og vanskelige tiden, sier en talsmann for Jensen.

Gift i 10 år

Det var under teateroppsettet «King Lear» av Shakespeare i 1999, at Jensen og Beesley møttes for første gang. I 2007 giftet duoen seg i Los Angeles i California, og to år etter kunne de ønske sønnen Francis velkommen til verden.

Det var etter at Jensen fikk rollen som Christina i den populære ABC-komedien Ugly Betty i 2005, at duoen flyttet til USA. Ekteparet var egentlig bare på en rundtur i California da en audition dukket opp.

Saken fortsetter under:

RØD LØPER: Ashley Jensen og America Ferrera spiller bestevenner i «Ugly Betty». Her under Teen Choice Awards i 2007. Foto: NTB Scanpix
RØD LØPER: Ashley Jensen og America Ferrera spiller bestevenner i «Ugly Betty». Her under Teen Choice Awards i 2007. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stor suksess

America Ferrera (33), som spilte Betty Suarez i den suksessrike serien «Ugly Betty», tok publikum med storm da serien viste sin første episode på den amerikanske kanalen ABC i 2006.

Serien, som er inspirert av den colombianske telenovellen «Yo soy Betty, la fea», ble raskt en favoritt i land som Mexico, India, Israel, Tyskland, Russland, Nederland, Spania og Hellas, som fikk sine egne nasjonale versjoner.

I 2010 tok det likevel slutt.

- Vi har i fellesskap kommet til den vanskelige avgjørelsen å gjøre denne sesongen av «Ugly Betty» til den siste. Vi offentliggjør dette nå, slik at serieskaperne får tid til å skrive en tilfredsstillende avslutning, sa ABC-sjef Steve McPherson den gang.

Da den fjerde sesongen av serien var ute, hadde serien mistet hele tre millioner seere.

Utsatt for overgrep

For hovedrolleinnehaveren America Ferrera ble «Ugly Betty» et springbrett for karrieren. I ettertid har 33-åringen vært å se TV-serier som blant annet «Superstore» og dubbet trilogien «Dragons».

Men for skuespilleren har likevel ikke alt vært like lett.

Tidligere i år publiserte New York Times en omfattende avsløring om Hollywood-produsenten Harvey Weinstein (65) og hvordan han skal ha seksuelt trakassert flere kvinner over tre tiår. Kort tid etter startet emneknaggen #MeToo å trende på sosiale medier hvor flere delte sine historier om ukulturen i bransjen.

Blant dem var også Ferrera.

På sin egen Instagram-konto skrev hun at hun allerede som niåring ble utsatt for et overgrep.

«Den første gangen jeg ble utsatt for et seksuelt overgrep var jeg ni år gammel. Jeg fortalte det ikke til noen og levde med skammen og dårlig samvittighet, mens jeg tenkte at jeg som niåring av en eller annen grunn hadde skyld i handlingene til en voksen mann», skrev hun.

#metoo

Et innlegg delt av America Ferrera (@americaferrera)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!