Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Elton John og Renate Blauel:

«Ukjent» ekskone ser rødt

Renate Blauel går til sak mot sin berømte eksmann, Elton John.

VAR GIFT: Elton John var på 1980-tallet gift med den tyske lydteknikeren Renate Blauel i fire år. Nå går hun rettens vei. Her er brudebildet fra 1984. Foto: NTB Scanpix
VAR GIFT: Elton John var på 1980-tallet gift med den tyske lydteknikeren Renate Blauel i fire år. Nå går hun rettens vei. Her er brudebildet fra 1984. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er viden kjent at den britiske sangstjerna Elton John (73) har håvet inn gode summer på sin over 40 år lange popkarriere. 73-åringen skal være god for over fire milliarder kroner - så man kan trygt si at John sitter godt i det.

Johns mangeårige suksess har dessuten gjort ham til en av verdens største stjerner - med alt det fører med seg. 73-åringen har bestandig hatt pressens søkelys rettet mot seg, og ikke minst har popstjernas privatliv fylt sladrespaltene opp gjennom åra.

Elton John sto fram som bifil i et intervju med Rolling Stone i 1976, og har siden 2014 vært gift med kanadiske David Furnish (57), som han har to sønner med.

EMOSJONELT: Både Elton John og hovedrolleinnehaver Taron Edgerton tok til tårene under visningen av “Rocketman” under filmfestivalen i Cannes. Vis mer

Men ekteskapet med ekskona Renate Blauel (67) fra 1984 til 1988 har nok gått i glemmeboka for mange. Og det er nettopp dette ekteskapet som nå får oppmerksomhet i britiske medier.

Ifølge BBC går Blauel rettens vei mot sin berømte eksmann.

Ifølge nettstedet er det uklart hva det rettslige skrittet bunner i, men slike type tvister retter seg typisk mot personvernshensyn eller publisering av personlig materiale, ifølge BBC.

Bekrefter søknaden

Blauels søknad om en såkalt injunction ble levert inn i forrige uke. Det er et begrep som ikke brukes i Norge, men det er ganske likt det som heter en «midlertidig forføyning» - en begjæring som kan tas ut dersom man vil gjennomføre et midlertidig krav fortest mulig - før en endelig avgjørelse tas.

En midlertidig forføyning kan være aktuelt ved utgivelse av bøker, eller å stoppe andre typer handlinger. Bakgrunnen for Blauels søknad er som nevnt ukjent, men ting kan altså tyde på at det har med private forhold å gjøre.

Andre britiske medier hevder at det rettslige skrittet har sammenheng med utgivelsen av Johns selvbiografi, som ble lansert i fjor.

Advokaten til popstjernas ekskone bekrefter at papirene ble levert inn forrige uke, og sier at hans klient håper å kunne løse konflikten på en privat og vennskapelig måte.

Elton Johns representanter ønsker ikke å kommentere saken.

FREKK GAVE: Elton John, Carey Mulligan, Stephen Fry og Pink er gjester hos Graham Norton. Der kommer de inn på sine personlige historier om rapstjerna Eminem. Hele episoden vises fredag 8. desember kl. 22.00 på BBC Brit. Video: BBC Brit Vis mer

Skyld og anger

Tyske Renate Blauel har jobbet som lydtekniker i en årrekke, og møtte Elton John i 1983 i forbindelse med innspilling av et album. Allerede året etter giftet de seg, og da omtalte Blauel John som «den hyggeligste personen hun noensinne hadde møtt».

Fire år seinere var riktignok bruddet et faktum, og John har fra tid til annen fortalt om skilsmissen med pressen. Blauel har på sin side holdt en svært lav profil i offentligheten etter at ekteskapet gikk i oppløsning.

John har tidligere uttalt at han har følt på både skyld og anger etter skilsmissen på 1980-tallet.

- I mange år etterpå, når det skjedde ting med meg, dukket pressen opp på trappa hennes for å få henne til å si dritt. Og det har hun aldri gjort. Hun ba dem bare om å få være i fred, har John tidligere sagt.

I et Instagram-innlegg i 2017 fortalte han også om ekteskapet. Det gjorde han da han var tilbake i Australia, hvor han giftet seg med Blauel i 1984.

LUNGEBETENNELSE: Elton John måtte avbryte en konsert i Auckland, New Zealand, på grunn av lungebetennelse. Reporter: Christian Wehus. Video: KameraOne. Vis mer

- For mange år siden valgte jeg Australia som stedet å gifte meg med en fantastisk kvinne som jeg har så mye kjærlighet og beundring for. Jeg ønsket mer enn noe annet å være en god ektemann, men jeg fornektet hvem jeg var, noe som førte til mye tristhet hos kona mi, og enorm skyldfølelse og anger for meg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!