Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ola-Conny Wallgren:

«Ullared»-stjerna er sjokkert over tyveri på jobben: - Leit at det er ansatte som har gjort det

- Trodde ikke det var mulig å gjøre det.

I SJOKK: Ola-Conny Wallgren (t.v) og Morgan Karlsson er to av medarbeiderne ved Gekås i Ullared som har blitt kjente gjennom dokusåpen med samme navn. Førstnevnte ble fortvilet da han fikk vite om hva som har foregått blant noen av kollegene hans. Foto: Andreas Fadum
I SJOKK: Ola-Conny Wallgren (t.v) og Morgan Karlsson er to av medarbeiderne ved Gekås i Ullared som har blitt kjente gjennom dokusåpen med samme navn. Førstnevnte ble fortvilet da han fikk vite om hva som har foregått blant noen av kollegene hans. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag tidlig kunne Hallands Nyheter avsløre at flere medarbeidere ved lavprisvarehuset Gekås i Ullared har vært involvert i å stjele varer for hundretusener av kroner fra butikken, skriver Aftonbladet.

Den svenske avisa skriver at flere ansatte har droppet å slå inn varer som medskyldige har lagt på kassabåndet.

Varehuset i Ullared er godt kjent både i Sverige og Norge gjennom dokusåpen «Ullared», der blant andre butikkmedarbeideren Ola-Conny Wallgren (53) er en av de aller største stjernene.

- Sjokkert

Han forteller til Aftonbladet at han er sjokkert over at flere av hans kolleger har stjålet varer fra arbeidsplassen.

- Det er helt utrolig, jeg trodde ikke at det var mulig å gjøre det. Det er jo kontrollert med kameraer og vakter, det er så velorganisert og bevoktet, sier han.

Ifølge tv-profilen, som har vært ansatt ved varehuset i 17 år, er ikke dette første gang ansatte har blitt tatt i å stjele. Denne gangen fikk han imidlertid ikke vite om det før det ble skrevet om i svenske medier.

- Jeg ble naturligvis sjokkert, og det er veldig leit at det er ansatte som har gjort det. Jeg håper at det kommer til å løse seg så fort som mulig, sier han og utdyper:

- Jeg føler meg veldig trygg på arbeidsplassen min. Det er ikke sånn at jeg går rundt og tenker på sånne ting hele tiden. Jeg stoler på kollegene mine og alle rundt. Jeg har hundre prosent tillit til dem, man kan ikke gå rundt ​og mistenke alle, deler han.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 10.09.2014 PRØVELSER: Den svenske humorduoen kjent fra serien «Ullared» og «En Stark resa med Morgan & Ola-Conny» har fått nye utfordringer når de nå har spilt inn en ny reisesesong, denne gangen i Norge. Video: TV Norge Vis mer

Fikk sparken

Ifølge direktør ved varehuset, Boris Lennerhov, er dette den største tyverisaken blant ansatte han har opplevd i løpet av sine 19 år i jobben.

- Det var andre medarbeidere som reagerte på at noen ansatte valgte å betale i vanlige kasser til tross for at vi har personalkasser der køene er kortere og de får ti prosent rabatt, sier han til Market.

Etter nøye videoovervåkning kunne butikken avsløre flere ansatte som systematisk stjal varer, ofte til en verdi av flere tusen kroner per gang.

- De fikk selvsagt sparken umiddelbart. Jeg tror det er viktig fordi det gir en avskrekkende effekt for andre. I tillegg er det lett å kaste skygge på våre andre svært lojale ansatte, sier han.

Stygge kommentarer

«Ullared» har begeistret norske og svenske tv-serier helt siden 2009, og for tiden sendes den niende sesongen i nabolandet.

I ettertid har Ola-Conny Wallgren og hans gode venn og kollega, Morgan Karlsson (44), dukket opp i flere spinoff-serier som «Morgan og Ola-Conny i Europa», «Ut på tur med Morgan og Ola-Conny» og «Morgan og Ola-Conny gjør Norge».

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 11.09.2014 POPULÆRE: Fansen svermet rundt Ola-Conny Wallgren og Morgan Karlsson da vi møtte den norgesaktuelle humorduoen i Frognerparken. Video: Lars Eivind Bones/Marianne C. Huseby/DBTV Vis mer

Forrige uke åpnet Ola-Conny Wallgren seg om hvordan kjendisstatusen har preget arbeidsdagene hans. For selv om flere kunder kjenner ham igjen fra serien, er ikke all oppmerksomheten av det positive slaget.

- Flere har meninger om at jeg har skjegg og langt hår og sier at jeg ikke ser bra ut, sa 53-åringen til Aftonbladet.

Den populære tv-profilen tar kritikken imidlertid med knusende ro.

- I og med at jeg jobber i butikk kan jeg ikke være frekk tilbake, men jeg pleier å svare at alle må få se ut som de vil. Jeg pleier å si at om jeg ikke hadde sett ut som jeg gjør, hadde jeg kanskje aldri vært der jeg er i dag, sa han.

Nysgjerrig på norske damer

Wallgren har tidligere fortalt at han naturligvis også mottar mange hyggelige tilbakemeldinger, ofte fra det motsatte kjønn. Flere norske kvinner har sendt ham frierbrev, avslørte han.

- Jeg synes det er bedre å finne kjærligheten ved å hjelpe noen med et motorstopp, eller at man møter noen i køen på en café. Det er mer naturlig. Men å jage blir veldig slitsomt i lengden. Det er kanskje bedre å bli jaget, slik jeg kjenner det iblant, sa han til Seoghør.no i 2014.

​Han utdypet for øvrig at han er nysgjerrig på norske kvinner.

- Sånn det er nå, så treffer jeg noen iblant. Jeg bor ikke sammen med noen, og er litt redd for å forlove meg, gifte meg og få barn og sånt. Det har jeg gjort en gang. Men jeg vet ikke riktig, det er klart man vil treffe noen, men jeg har ikke bestemt noe ennå. Jeg tar en dag av gangen. Jeg har jo ikke sjekket ut Norge skikkelig ennå, sa han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!