Pave Frans:

Under lupen for kinkig Instagram-like

Paven skal ha etterlatt et hjerte på et bilde av en bikinimodell på Instagram.

FLAUSE: Kjempeflause for pave Frans. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Man kan sjelden vandre på internetts landevei uten å legge igjen digitale spor. Det har også pave Frans fått erfare denne uka. I alle fall om man skal tro den brasilianske bikinimodellen Natalia Garibotto (27).

Hun kunne nemlig dele en skjermdump av at den katolske kirkes overhode hadde belønnet hennes rumpebilde med en aldri så liten like.

«Kommer til himmelen»

På bildet har hun på seg et skjørt som tilsynelatende har krympet i vask, noe som etterlater hele baken bar. Hun har også iført seg blondestrømper og en magetopp, som hun poserer i foran blå skoleskap. Bildet er lagt ut for seks uker siden.

Det er vanskelig å verifisere om skjermdumpen og pavens like er ekte, men flere medier har omtalt saken. Det er også delt et skjermopptak som skal bevise at historien holder vann.

«I det minste kommer jeg til himmelen», skriver Garibotto på Twitter, i et innlegg hvor hun har delt videoen.

Nå skal også Vatikanet være på banen.

Nekter

Catholic News Agency hevder nemlig å sitte på avsløringen om at de undersøker hvordan pavens offisielle konto har trykket liker på det aktuelle bildet.

De skriver også at pavens like på bildet ble fjernet 14. november, etter at de ba om en kommentar fra Vatikanets pressekontor.

Noen kommentar er imidlertid ikke gitt, men nyhetsbyrået hevder å ha kilder som bekrefter at det foregår en intern utredning rundt de faktiske omstendighetene i saken.

De skriver også at det er flere ansatte som styrer pavens sosiale medier-kontoer. En kort stund etter dette, uttalte en talsperson fra Vatikanet seg til The Guardian:

- Vi kan slå fast at likerklikket ikke kom fra «Den hellige stol», og vi har henvendt oss til Instagram for en forklaring.

Liberal pave

Den brasilianske modellen har fått massiv oppmerksomhet for saken, og nok sanket en del ekstra følgere. Ettersom hun lever av kroppen sin, og å dele sexy innhold i sosiale medier, klager hun neppe på den gratis markedsføringen hun nå får.

SKADER SEG: Det går ikke helt som det skal når Iselin Michelsen skal lære seg poledance i «Charterfeber». Video: Viaplay / Rød Løper Vis mer

Pave Frans er kjent for å være liberal til hans yrke å være. Forrige måned ga han tommel opp for borgerlig partnerskap for homofile.

Om han er så liberal at han hyller det å tjene penger på å eksponere naken hud er imidlertid ikke kjent, men det er foreløpig lite som tyder på at det ligger et større budskap bak likerklikket.

Selv lever han i sølibat, noe også katolske prester gjør. Han har likevel tatt til orde om å lempe på kravet om å avstå fra sex på grunn av prestemangel.

83-åringen fikk imidlertid kritikk i fjor for sin abortmotstand, og å sammenlikne abort med leiemord. Den sterke uttalelsen sto i kontrast til de ellers liberale uttalelsene til paven.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer