Prins Harry og hertuginne Meghan:

Undersøkelse: Uønsket

En ny meningsmåling gjort i Storbritannia gir nedslående resultat for hertugparet.

UØNSKET: Store deler av Storbritannia ser helst at prins Harry og hertuginne Meghan ikke jobber fulltid som kongelige. Foto: Rolf Vennenbernd/DPA/AP/NTB
UØNSKET: Store deler av Storbritannia ser helst at prins Harry og hertuginne Meghan ikke jobber fulltid som kongelige. Foto: Rolf Vennenbernd/DPA/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste åra har det vært viet mye spalteplass til prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41). Mediestormen nådde sin høyde etter skandaleintervjuet med talkshowdronningen Oprah Winfrey (68).

Den siste uka har også vært hektisk for prinsen og hertuginnen. Nok en gang har det blitt skrevet side opp og side ned om dem i forbindelse med dronning Elizabeths begravelse.

I en ny avstemming gjennomført av britiske Express kommer det fram at overvekten av avisas lesere ikke ønsker å se paret jobbe som kongelige på fulltid.

OFFISIELT: Kong Charles III ble formelt utropt lørdag 10. september. Vis mer

Kun syv prosent

Resultatet av målingen viser at hele 92 prosent av de over 35 000 som svarte ikke ønsker at hertugparet skal gjenoppta sine kongelige plikter.

Bare syv prosent av de spurte mener prins Harry og hertuginne Meghan skal komme tilbake til kongehuset.

Ett prosent har svart at de ikke vet om de syns paret skal returnere til jobben som kongelige.

- MOTBYDELIG: En gruppe briter Dagbladet snakket med på gata i London, etter dronning Elizabeths begravelse, er ikke nådig i kritikken av sine egne medier. Vis mer

Kan vikariere

Kong Charles (73) fikk nylig passet sitt påskrevet i sosiale medier da det ble kjent at hans bror prins Andrew (62) i teorien kan vikariere for ham.

I Storbritannia er det slik at kongens kone og de neste fire i arverekken kan vikariere dersom han blir syk. Det betyr at også prins Harry kan steppe inn ved behov, til tross for at han ikke jobber for kongefamilien.

Dette skal imidlertid kong Charles ønske å endre. Dagbladet har tidligere meldt at kongen vil endre loven slik at den bare omfatter arbeidende kongelige.

I denne saken skrev Dagbladet først at undersøkelsen var gjennomført av 2351 deltakere, og at 57 prosent var negative til prins Harry og Meghan i kongefamilien, 32 prosent positive og at elleve prosent svarte visste ikke. Det riktige er at omtrent 35000 deltok i undersøkelsen, og at 92 prosent stilte seg negative, 7 prostent positive og en prosent visste ikke. Rettelsen er ført inn i Dagbladets rettelogg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer