<p>KORTVARIG POLITISK KARRIERE: «Ungkaren» Ben Higgins stilte torsdag denne uka til valg. Dagen etter trakk han seg av ukjente årsaker. Foto: Splash / NTB scanpix<br>
</p>

KORTVARIG POLITISK KARRIERE: «Ungkaren» Ben Higgins stilte torsdag denne uka til valg. Dagen etter trakk han seg av ukjente årsaker. Foto: Splash / NTB scanpix

Vis mer

«Ungkaren» stilte til valg - trakk kandidaturet dagen etter

Ben Higgins' politiske karriere ble kortvarig. 

(Dagbladet): Fra starten av januar til midten av mars gikk den 20. sesongen av den amerikanske utgaven av «Ungkaren» over skjermene i USA.

Totalt 28 kvinner meldte seg på, i håp om å vinne hjertet til sesongens utvalgte ungkar - Ben Higgins.

Det var Lauren Bushnell som til slutt stakk av med seieren i programmet, og er nå forlovet med Higgins. Paret får fra høsten av sitt eget realityshow, som skal dreie seg om deres hverdag.

Foruten å figurere på tv-skjermen, ønsket Higgins inntil nylig å gå inn i politikken.

Torsdag søkte han ifølge AP om å stille til valg som republikaner i et område av Denver som har demokratisk flertall.

Han uttalte da at han «absolutt ikke er noen politiker», men at han gjerne ville bidra og trodde han hadde noe å tilby samfunnet.

Dagen etter trakk han kandidaturet. I en uttalelse på fredag fortalte han ifølge Variety at han så seg nødt til å trekke seg.

- På tross av mine beste forsøk på å følge denne muligheten på best mulig måte, har jeg nylig fått informasjon som gjør det umulig for meg å fortsette, forteller han og fortsetter:

- På grunn av uforutsette hindringer, kan jeg ikke fortsette som kandidat. Jeg finner det i det minste betryggende at intensjonen og handlingene våre har vært ekte, forteller Higgins i uttalelsen.

Et medlem av Higgins' valgteam, Dustin Olson, sier til Entertainment Weekly at de var skuffet over at det skulle ende slik.

- Vi var klare for å starte kampanjen for han neste uke med et stort møte, sier han.

Det er ikke kjent hva som ligger bak beslutningen han nå har tatt. «Ungerkaren» sin politiske karriere varte kanskje bare i én dag, men han har ifølge Huffington Post snakket om å muligens gå inn i politikken i månedsvis.

Da han gjestet en podkast i januar, fikk han spørsmål om han ønsket å gå inn i politikken. Da svarte han at det var noe han skulle vurdere.