Asap Rocky:

USA med nye krav i rettssaken

- La Asap Rocky bo på hotell.

STOCKHOLM: Amerikanerne har kommet med et krav om å la Asap Rocky bo på hotell. Video: Ørjan Ryland. Reportere: Mathilde Lea, Dagbladet / Ørjan Ryland, Dagbladet TV Vis mer

Fredag morgen starter det som etter planen skal være siste dag i rettssaken mot rapperen Asap Rocky (30), hvis egentlige navn er Rakim Mayers. Sammen med to andre sitter han tiltalt for kroppsskade mot en 19 år gammel mann, og så langt har de alle forklart sin side av saken.

Hvis timeplanen holder, skal rettssaken altså rundes av fredag ettermiddag.

Varetektsfengslingen av rapstjerna har ikke gått ubemerket hen, og i internasjonale medier er det blitt flittig skrevet om saken siden dag én. Flere store stjerner har blandet seg inn i håp om å få Rocky hjem til USA, og blant dem er ingen ringere enn president Donald Trump.

Tirsdag ble det også kjent at den amerikanske presidenten hadde sendt gisselekspert, Robert C. O'Brien, til Stockholm for å hjelpe til.

USA har med andre gjort mye for å få den 30 år gamle rapperen hjem, og nå har de satt et nytt krav til svenske myndigheter.

ASAP ROCKYS FORKLARING: Hør Asap Rockys egne ord om kvelden der slagsmålet fant sted. Video: Expressen. Vis mer

Fikk brev

Ifølge Expressen har den amerikanske ambassaden i Stockholm nå sendt et brev med sterke ønsker til statsadvokaten. Ifølge den svenske avisa skal ett av ønskene ha vært å la Rocky og de to andre tiltalte få bo på hotell.

- Vi har fått et brev til statsadvokaten fra USAs ambassade med sterke ønsker om at det skal være et alternativ til varetekt for de tre amerikanerne. At de skulle få lov til å bo på et hotell, sier Karin Rosander, kommunikasjonsdirektør for påtalemyndighetene, torsdag.

- Vi svarte med at det ikke er sånn det fungerer i Sverige. Dessuten er det domstolen som avgjør spørsmålet ettersom en påtale allerede er tatt ut, fortsetter hun.

Saken fortsetter nedenfor.

DAG TO I RETTEN: Bistandsadvokat Magnus Strömberg, forteller hvordan klienten hans har opplevd rettssaken. Video: Dagbladet Vis mer

Den amerikanske ambassaden i Stockholm vil ifølge avisa ikke kommentere brevvekslingen med statsadvokaten.

De tiltalte hevder alle at de handlet i nødverge.