GROVE ANKLAGER: Usher er i hardt vær etter at han ble beskyldt for å ha påført en tidligere sexpartner herpes, for deretter å ha betalt henne skyhøye summer for å tie om det. Her avbildet under premieren på P. Diddy-dokumentaren «Can't Stop, Won't Stop: A Bad Boy Story» i Los Angeles. Foto: Chris Pizzello / NTB scanpix
GROVE ANKLAGER: Usher er i hardt vær etter at han ble beskyldt for å ha påført en tidligere sexpartner herpes, for deretter å ha betalt henne skyhøye summer for å tie om det. Her avbildet under premieren på P. Diddy-dokumentaren «Can't Stop, Won't Stop: A Bad Boy Story» i Los Angeles. Foto: Chris Pizzello / NTB scanpixVis mer

Usher Raymond:

Usher ble saksøkt av tre personer som hevder at han smittet dem med herpes. Nå slår han tilbake

- Det kan like så godt ha vært en tidligere sexpartner som har smittet henne, sier han.

(Dagbladet): Tidligere denne måneden skapte den amerikanske sangstjerna Usher Raymond (38) overskrifter i internasjonale medier da han ble saksøkt av to kvinner og en mann.

Søksmålet kom i kjølvannet av ryktene som sa at 38-åringen skal ha betalt 10 millioner kroner etter at han angivelig skal ha smittet en kvinne med kjønnssykdommen herpes.

Det var den kjente advokaten Lisa Bloom (55), som blant andre representerer Blac Chyna (29) og Kathy Griffin (56), som avslørte at hun går til sak mot Usher sammen med sine klienter.

En av klientene er Quantasia Sharpton (21), som hevder hun var 19 år da superstjerna la merke til henne på en av sine konserter og inviterte henne med backstage.

OPPTREDEN: Usher avbildet under Montreux Jazz Festival in Montreux i begynnelsen av juli. Han ble backet av bandet The Roots. Foto: Pierre Albouy / NTB scanpix
OPPTREDEN: Usher avbildet under Montreux Jazz Festival in Montreux i begynnelsen av juli. Han ble backet av bandet The Roots. Foto: Pierre Albouy / NTB scanpix Vis mer

- Han advarte meg aldri om sykdommen. Det var rett etter 19-årsdagen min. Jeg har aldri hørt noe fra ham igjen. Da jeg først hørte nyheten om at han hadde herpes kunne jeg ikke tro det, uttalte hun i en pressekonferanse ifølge TMZ

- Kunne vært hvem som helst

Nå har imidlertid sangstjerna svart på søksmålet, som han stiller seg helt utenforstående til.

I dokumentene, som TMZ har fått tilgang til, påpeker Usher at søksmålet ikke forklarer om hun hadde blitt testet for sykdommen før de angivelig hadde samleie, skriver Huffington Post.

- Det kan like så godt ha vært en tidligere sexpartner som har smittet henne, skal Usher ha sagt, og la til at hun også kan ha pådratt seg kjønnssykdommen i etterkant, og deretter lagt skylden på ham, uttalte han ifølge Huffington Post.

Protesterte

Ifølge rettsdokumentene skal Ushers advokat også ha protestert mot offeret som ønsker å være anonym.

Ifølge rettsdokumentet går hun hardt ut mot den fornærmede, og mener det ikke er noen grunn til å føre saken i hemmelighet.

Kvinnen saksøkte i første omgang for 10 millioner dollar, men etter at en test konstaterte viruset økte hun til 20 millioner dollar for følelsesmessig skade, medisinske regninger og straffeomkostninger.

GIFT: Usher og kona Grace Miguel har vært gift siden 2015. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Usher og kona Grace Miguel har vært gift siden 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Testet negativt

I USA sier loven at man er pliktet til å informere eventuelt nye sexpartnere om en eventuell kjønnssykdom, og ifølge advokat Bloom har flere stått fram og hevdet at de har hatt seksuell omgang med Usher, etter at saken ble kjent.

Hittil er Usher tiltalt for tre lignende søksmål.

Den ene fra en kvinne som ønsker å være anonym, den andre fra en mann som også ønsker å være anonym - og en tredje person, Quantasia Sharpton, som ifølge hennes advokat testet negativt på virustestene.

Likevel kjører hun sak og mener at Usher utsatte henne for fare for herpes ved ikke å avsløre det før de hadde sex.

Giftet seg med manageren

#HabanaCuba

Et innlegg delt av Gracie (@enmemetemps)

Hendelsen skal ha funnet sted for fem år siden, før han giftet seg med sin kone, Grace Miguel (50). Hun jobbet som hans manager i flere år, før de etter hvert fant tonen.

Paret giftet seg i all hemmelighet i 2015, hvor de blant annet reiste på en romantisk bryllupsreise til eksotiske Cuba.

I et intervju med Billboard, som ble gjort året før bryllupet, skrøt Usher hemningsløst av kjæresten.

- Jeg har en utrolig partner og manager. Hun har hjulpet meg gjennom noen av de tøffeste periodene i livet og karrieren min. Hun er en som har klart å støtte meg og forstå alt det jeg er, fortalte Usher den gang.

Fra 2007 til 2009 var musikeren gift med Tameka Foster (46), og sammen har de sønnene Naviyd Ely Raymond (8) og Usher Raymond V (9).

Artisten platedebuterte som 16-åring med det selvtitulerte albumet «Usher» og har blitt verdenskjent med store hits som «Burn», «Yeah!» og «No Limit».