«Fjorden cowboys»:

Usikker TV-framtid: - Trist

Produksjonsselskapet bak «Fjorden cowboys» slått konkurs.

KONKURS: Selskapet bak «Fjorden Cowboys» er slått konkurs. Dette skaper en usikker TV-framtid for programmet til Leif Einar Lothe. Foto: NTB Scanpix
KONKURS: Selskapet bak «Fjorden Cowboys» er slått konkurs. Dette skaper en usikker TV-framtid for programmet til Leif Einar Lothe. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2014 tok Leif Einar Lothe (49) og Joar Førde (39) hele Norge med storm, med deres første sesong av programmet «Fjorden Cowboys». Siden den gang har seerne fulgt tett på de barske arbeidskarene gjennom fire sesonger.

Nå ser det imidlertid mørkt ut for seriesuksessen.

Ifølge BT har Flimmer film, som har produsert serien, slått seg konkurs.

- Daglig leder Thomas Lokøen og jeg har siden mai hatt full fokus på å sikre at satsingene våre, «En gang Aurora» og «Fjorden Cowboys», blir ferdig levert. Det har vi klart. Vi har også sikret en avtale med NRK Super på kommende «Jonas dyreverden». Den videre gangen er opp til bostyret, sier medeier i Flimmer Film, Christer Fasmer, til BT.

SUKSESS: Leif Einar Lothe og kompanjongen Joar Førde har gjort stor suksess med «Fjorden cowboys». I 2014 vant de blant annet en Gullruten. Foto: Lars Eivind Bones
SUKSESS: Leif Einar Lothe og kompanjongen Joar Førde har gjort stor suksess med «Fjorden cowboys». I 2014 vant de blant annet en Gullruten. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Usikker framtid

Ifølge avisa er det selskapet Maverix som skal ta kostnadene for den kommende sesongen av «Fjorden Cowboys». Hva som vil skje deretter, er foreløpig usikkert.

Presseansvarlig for «Fjorden cowboys» i TV 2, Alex Iversen, kan foreløpig ikke si noe om dette blir siste sesong av det populære programmet.

- Det vet vi ikke, sier Iversen til Dagbladet.

Saken fortsetter nedenfor.

ODDA: Leif Einar «Lothepus» Lothe møter oss hjemme i sitt hus i Odda, der han strikker og forteller om livet. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Veldig trist

Selv tar Leif Einar Lothe, eller «Lothepus» som han oftest går under, den triste nyheten med knusende ro.

- Det er jo trist når noen går konkurs selvfølgelig. Jeg er ikke sikker på hva som skjer framover. Det er ikke noe jeg og Joar har kontroll over, sier Lothe til Dagbladet.

- Er du nervøs for at dette blir den siste sesongen?

- Jeg er aldri nervøs, jeg. Jeg finner vel alltid på noe, sier Lothe.

49-åringen er imidlertid skråsikker på at den kommende sesongen vil bli like bra som de tidligere sesongene, og påpeker at konkursen ikke påvirker innspillingen.

Folkekjær

Om det besluttes at det ikke blir noe mer «Fjorden cowboys», blir det neppe siste gang de norske TV-seerne får se «Lothepus» på skjermen.

Saken fortsetter nedenfor:

VENNSKAP: Petter Pilgaard og Leif-Einar Lothe viste å sette pris på vennskapet sitt da de ankom årets finalefest for Farmen Kjendis 2017. Video: Christian Roth Christensen / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

I 2017 deltok Odda-væringen i TV-programmet «Farmen Kjendis» der han utmerket seg godt. 49-åringen ble kjent for å lire av seg på godt og vondt, og skapte blant annet oppmerksomhet for vennskapet han utviklet med Petter Pilgaard (38).

Leif Einar Lothe ble over natta en folkekjær TV-skikkelse, og har siden den gang dukket opp på TV-skjermen i flere drakter. Han gjør det også svært bra med bandet «Lothepus», som har gitt ut to album. «Sallaren», som kom ut i 2009, og «Cowboyhjarta», som kom ut i 2014. I tillegg er han entreprenør for sitt eget firma, og har blant annet gitt ut sitt eget øl, «Lothepils».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer