Jim Carrey i strupen på Trump etter New Zealand-terror:

- Uskyldige mennesker blir slaktet. Alt i hans navn

Filmstjerna deler tegning av den amerikanske presidenten med et hakekors i panna.

LANGER UT: Skuespiller Jim Carrey har lagt ut nok en karikatur av den amerikanske presidenten. Foto: AP / NTB scanpix
LANGER UT: Skuespiller Jim Carrey har lagt ut nok en karikatur av den amerikanske presidenten. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Jim Carrey er ingen ukjent kritiker av den amerikanske presidenten, Donald Trump. I helga la han ut en tegning av presidenten med et hakekors i panna, og hvor hodet til Trump er en meteor som raser mot jorda i flammer.

- Uskyldige mennesker blir slaktet og familier og barns liv ødelagt. Alt i hans navn. Hvis det feige republikanske Senatet tillater denne onde skurken å fortsette å oppmuntre til splid, vil presidentskapet til Trump bli på nivå med en utslettelse, tvitret han.

Twitter-meldingen etterfølger en annen tegning av Carrey som gråter.

- Mitt hjerte er med deg, New Zealand. Mine tårer er for oss alle, står det på tegningen.

Meldingene kommer i etterkant av terrorangrepet som rammet to moskeer i Christchurch, den største byen på Sørøya i New Zealand, forrige fredag. 50 mennesker mistet livet, og flere ble skadet. Brenton Tarrant (28) ble siktet for ett drap i saken, men politiet varsler at han vil bli siktet for flere alvorlige forhold. Tarrant er opprinnelig fra Australia, og blir beskrevet som høyreekstrem.

Kan inspirere

Artisten John Legend har også kritisert Trump etter tragedien i New Zealand. I et intervju med NowThis News, sier han at en retorikk med så mye hat kan inspirere folk til å begå slike massakre.

- Når mennesker med innflytelse og status støtter en så ond ideologi, oppmuntres folk som vil gjøre noe virkelig ondt og fryktelig, slik som det som skjedde i New Zealand.

- Latterlig!

Presidenten mener selv kritikken mot ham er latterlig. Mandag gikk han til forsvar mot det kan kaller, «Fake News Media.»

- Falske nyhetsmedier jobber overtid for å gi meg skylden for de grusomme angrepene i New Zealand. Det må de jobbe hardt for å bevise. Latterlig!

Tidligere har presidenten tvitret sin varmeste sympati og beste ønsker til folket på New Zealand etter den grusomme hendelsen.

- 49 mennesker har så meningsløst mistet livet, og så mange flere er skadet. USA står med New Zealand. Gud velsigne alle!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer