Hertuginne Meghan:

Ut mot bimbo-påstand

Er uenig i hertuginnens kommentarer.

TIDLIGERE KARRIERE: Hertuginne Meghan har en lang karriere bak seg før hun ble hertuginne. Foto: Pa Photos/NTB
TIDLIGERE KARRIERE: Hertuginne Meghan har en lang karriere bak seg før hun ble hertuginne. Foto: Pa Photos/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før hun forelsket seg i en prins og ble hertuginnen av Sussex, var Meghan (41) bedre kjent som skuespiller Meghan Markle.

Hertuginnen fikk stor suksess som Rachel Zane i TV-serien «Suits», som hun spilte i sju sesonger.

Men før skuespillerkarrieren virkelig tok av, medvirket en 23 år gammel Meghan i gameshowet «Deal or No Deal», som en såkalt «koffertjente».

I podkasten sin «Archetypes», åpnet hun seg i fjor høst om opplevelsen hennes av å være en «koffertjente». Da fortalte hun blant annet at hun følte at hun ble redusert til å «bare være en bimbo».

Donald Trump la ikke skjul på hva han mente om prins Harry og Meghan Markle og deres utsagn i forbindelse med kroningen av Kong Charles. Video: GB News / Nigel Farage / Rød Løper. Vis mer

Nå slår programmets produksjonsselskap tilbake mot hertuginnens påstander.

Er uenig

- Jeg endte opp med å dra hjem med en klump i magen, vel vitende om at jeg var så mye mer enn det som ble objektivert på scenen. Jeg likte ikke å føle meg tvunget til å være bare utseende og lite substans, og det var slik det føltes for meg på den tida - jeg ble redusert til denne spesifikke arketypen - bimbo, sa Meghan i podkastepisoden i høst.

En av sjefene i produksjonsselskapet, Lucas Green, sier i et intervju med Variety at han er uenig med Meghans kommentarer.

DEN GANG DA: Hertuginne Meghan som «koffertjente». Foto: NBCU
DEN GANG DA: Hertuginne Meghan som «koffertjente». Foto: NBCU Vis mer

- Vi utvikler formatet hele tida slik at det er ikke det samme programmet det var for 15 år siden, sier han, og fortsetter:

- Det jobbes mye med å modernisere formatene våre for å sikre at de representerer våre verdier som et selskap og det store samfunnet, avslutter Green, og legger til at den britiske versjonen av programmet nå bruker alle slags mulige folk til å åpne koffertene - og ikke bare modeller.

DOKUMENTAR: Kongehusekspert Caroline Vagle forklarer hva som ligger bak utsagnet til Meghan Markle når hun sier hun «ble matet til ulvene» av media. VIDEO: Dagbladet TV / Netflix Vis mer

Hevder at det ga dem muligheter

Hertuginnens kommentarer skapte også reaksjoner i høst, da en av hennes tidligere kollegaer reagerte sterkt på hva Meghan fortalte i podkasten.

Tidligere «koffertjente» Claudia Jordan (50) mente nemlig at påstandene ikke stemte. Jordan deltok i programmet i åra 2005 til 2009.

50-åringen hevdet på sin side at kvinnene i programmet ble valgt ut basert på personligheten, ikke utseendet. Hun påpekte også at jobben var et springbrett til framtidige jobbmuligheter.

UENIG: Claudia Jordan støttet ikke hertuginnens uttalelser. Foto: Shutterstock editorial/NTB
UENIG: Claudia Jordan støttet ikke hertuginnens uttalelser. Foto: Shutterstock editorial/NTB Vis mer

- Det har satt meg foran 13 millioner mennesker hver kveld, noe som førte til at jeg deltok i «Celebrity Apprentice», «Celebrity Apprentice Allstars», en opplysningskampanje for brystkreft og mye mer.

- Ikke dårlig for en «bimbo», la hun til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer