Prins Harry og William:

Ut mot «brødredrama»

Lørdag begraves prins Philip - men brødrene skal ikke gå ved siden av hverandre bak kista.

DISTANSE: Prins Harry har selv beskrevet forholdet til broren med ordet «distanse». De skal ikke gå ved siden av hverandre under begravelsen. Her er brødrene i 2016. Foto: Carl DE SOUZA / AFP / NTB
DISTANSE: Prins Harry har selv beskrevet forholdet til broren med ordet «distanse». De skal ikke gå ved siden av hverandre under begravelsen. Her er brødrene i 2016. Foto: Carl DE SOUZA / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag skal prins Philip gravlegges i St. Georges kapell i Windsor. Selv om seremonien blir av det nedtonede slaget grunnet coronapandemien, er det naturligvis mye oppmerksomhet rettet mot dagen.

Blant annet fordi brødrene prins Harry (36) og prins William (38) for første gang gjenforenes etter at førstnevnte flyttet fra hjemlandet sammen med kona, Meghan (39) i mars i fjor.

LØRDAG: Dagbladet har livesending fra prinsens begravelse fra lørdag kl. 14.15.
LØRDAG: Dagbladet har livesending fra prinsens begravelse fra lørdag kl. 14.15. Vis mer

I mellomtida har spliden mellom brødrene vokst ytterligere, blant annet grunnet det mye omtalte Oprah Winfrey-intervjuet hvor ekteparet gikk hardt ut mot kongehuset.

Nå møtes de altså igjen, og det meste tyder på at brødrene ønsker å legge uenighetene til side av respekt for bestefaren og resten av familien.

Går ikke sammen

Torsdag kom imidlertid nyheten om at de to ikke kommer til å gå ved siden av hverandre bak kista. Peter Phillips, sønnen til prinsesse Anne, og derfor brødrenes fetter, skal gå mellom dem, skriver blant andre E! News.

Når kista bæres inn i kapellet vil prins Harry gå bak dem, ved siden av David Armstrong-Jones - sønnen til prinsesse Margaret og Antony Armstrong-Jones.

PRINCE PHILIP: Prince Philip, hertug av Edinburgh og ektemannen til Storbritannias dronning Elizabeth den andre, er død. Vis mer

Ifølge BBC vil prinsens kiste bli fraktet fra kongefamiliens private kapell i Windsor og ned til St. Georges kapell kort tid før seremonien starter lørdag.

Det skal ha ført til ytterligere spekulasjoner om spliden mellom brødrene, men Buckingham Palace har gitt en sjelden uttalelse hvor de svarer på ryktene.

- Dette er en begravelse og vi kommer ikke til å bli dratt inn i antakelser om drama. Det er enighet om ordningen, og den representerer hennes majestets ønsker, står det i en uttalelse fra kongehuset.

Dropper uniform

Under begravelsen kommer ingen medlemmer av kongefamilien til å bære militæruniform, til tross for tradisjonen.

Dette skal være for å gjøre det mindre pinlig for prins Harry, som i fjor trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter, og dermed ikke lenger kan bære uniform. Det er fordi prinsen mistet sine militære titler da han trakk seg ut.

Vanligvis ville både prins Charles (72), prins William, prinsesse Anne (70) og prins Edward (57) ha stilt i militæruniform.

GÅTT BORT: Prins Philip har gått bort 99 år hammel. Se og Hørs kongehusekspert tror dødsfallet kan bli samlende for de britiske kongehuset. Vis mer

Prins Philip begraves klokka 16.00 norsk tid førstkommende lørdag. Prinsen døde forrige fredag, 99 år gammel.

Hertuginne Meghan blir ikke å se i begravelsen. En talsperson for paret har uttalt at Meghan avstår etter råd fra legen sin. Duoen venter som kjent ei jente til sommeren, og 39-åringen har derfor fått beskjed om at det ikke er lurt å reise så seint i svangerskapet, skriver People.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer