«Skal vi danse»:

Ut mot dommerne: - Jeg ble illsint

Det har stormet rundt «Skal vi danse»-dommerne etter at Martine Lunde ble sammenliknet med Barbie. Nå uttaler flere andre deltakere seg.

OM TILBAKEMELDINGENE: Jørgine Massa Vasstrand, Iselin Guttormsen og Kari Traa uttaler seg om tilbakemeldingene dommerne gir. Foto: NTB og Mortein Eik / Se og Hør
OM TILBAKEMELDINGENE: Jørgine Massa Vasstrand, Iselin Guttormsen og Kari Traa uttaler seg om tilbakemeldingene dommerne gir. Foto: NTB og Mortein Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

Forrige lørdag var det Martine Lunde (26) som røk ut av «Skal vi danse: all stars».

I etterkant av exiten kunne Lunde og dansepartneren Tarjei Svalastog avsløre at de ikke var helt fornøyde med lørdagens dommerkommentarer.

Nå uttaler andre «Skal vi danse»-deltakere seg om hva de tenker.

Det var spesielt Morten Hegseths (36) tilbakemelding som ikke falt helt i god jord.

- Naturlig å tenke på Barbie

- Dette her var gøy å se på. Når jeg ser deg og Aleks, Martine, så er det naturlig å tenke på Barbie og Ken. Og Barbie og Ken de får en spillefilm nå med Margot Robbie og Ryan Gosling i hovedrollen, og Barbie hun har vært relevant i 63 år og på mange måter Martine, så er du denne konkurransens Barbie, sa dommeren og la til:

KRITIKK: Kollega Bjørn Wettre Holthe gir programleder Helene Olafsen en skjennepreken etter «Skal vi danse»-premieren. Video: Luna Lea / TV 2. Reporter: Jonas Hammer. Klipp: Celina Morken Vis mer

- Du er populær blant jenter, du er vakker og fin, men Barbie har holdt seg relevant i mange år for at hun hele tiden har skiftet uttrykk og måte å kommunisere på og liksom kommunisert på forskjellige måter. Det vil jeg se litt mer fra deg, for jeg ser litt det samme hele tiden. Det blir veldig søtt. Jeg får litt lyst på salt potetgull i tillegg.

Rett etter exiten var et faktum spurte Dagbladet proffdanseren Svalastog hvordan det føltes å ryke ut.

- Det er selvfølgelig veldig kjipt, men noen må ut og sånn er gamet. I dag var det oss. Så sånn er det, men jeg ønsker de andre masse lykke til. Så håper jeg at dommerne dømmer dans framover, og ikke dømmer på hva som er søtt og hva som er salt og hva som er crunchy, men at de dømmer dans. Det håper jeg virkelig, så får vi se, sa Svalastog til Dagbladet lørdag.

Også Lunde har uttrykt at hun ønsket seg en annen type tilbakemelding.

RØK UT: Martine Lunde røk ut av Skal vi danse og svarer om frieri-hinting. Video: Luna Lea. Reporter: Nora Skavhaug. Vis mer

- Jeg vet at Morten (Hegseth, journ.anm.) absolutt ikke mente noe negativt med det, men det var vel mer det at jeg skulle ønske at han kommenterte litt mer på dansen, istedenfor Barbie-kommentarene, som kunne høres ut som promotering for en ny film, sa hun til Dagbladet denne uka.

- Forstår Martine

Da Dagbladet var til stede under pressetreff for «Skal vi danse» onsdag, uttalte også flere av de andre danserne seg om sine tanker.

Sexolog og influenser Iselin Guttormsen (35) har stor forståelse for at det kommer reaksjoner.

- Jeg forstår Martine veldig godt, jeg forstår frustrasjonen. Jeg forstår at det å bli sammenliknet med en Barbie er sårende og det er på en måte, i veldig manges øyne, nedgraderende, sier hun og legger til:

- Det er ingen som har lyst til å være en Barbie - en sånn blond, dum og deilig Barbie-utgave av et menneske.

SJARMERTE: Jørgine Vasstrands eldste datter Filippa ble intervjuet sammen med moren etter en «Skal vi danse»-sending. Video: Luna Lea Vis mer

35-åringen mener at hva de har på seg, samt hår og sminke, er ting som ikke skal kommenteres av dommerne.

- Det har ingenting med dansen å gjøre. Så jeg skjønner veldig godt at folk reagerer på det - jeg hadde gjort det selv.

Guttormsen kommer på at hun har hatt en liknende opplevelse. Hegseth kritiserte henne på et tidspunkt for skovalget.

- Det er ingenting sterkere og råere enn en dame i høye hæler. Jeg synes du skulle byttet de skoa og hatt litt høyere hæler, sa han i program to.

- Ble illsint

- Jeg fikk poengtert skoene mine, jeg ble jo illsint, og det å få poengtert utseendet sitt, nei, jeg støtter Martine og Tarjei i det der.

Selv fikk 35-åringen gode tilbakemeldinger på lørdag, og hun er veldig fornøyd med at de la merke til teknikken hennes. Likevel uttaler Guttormsen at hun ikke alltid forstår seg på dommerne.

- Noen får beskjed om at det er altfor mye show og for lite dans, mens andre får hyllest når det er veldig lite dans og mye show.

UTE: Lasse Matberg ble singel rett før «Skal vi danse»-innspillingen begynte, men hadde til gode å kommentere bruddet offentlig før han røk ut av konkurransen. Video: Luna Lea Vis mer

- Og disse utfordringene vi fikk nå sist, noen fikk gjenstander som måtte integreres inn i dansen, mens andre fikk budskap - følelser de skulle formidle - så det er noen ganger man bare «hæ, er ikke dette her litt urettferdig». Men sånn vil det vel alltid være i alle slags konkurranser. Så jeg har sluttet å rive meg i håret og fokusere på dommerne. For jeg blir så jævlig grinete av det, når jeg går og tenker på hvor urettferdig det er noen ganger. Så jeg tenker at vi får bare være godt gift, og danse og kose oss.

- Danset kjempefint

Kari Traa (48) er også støttende overfor Lunde og Svalastog.

- Vi får jo så mye kommentarer. Der syntes jeg Martine svarte veldig bra. Hun fikk en oppgave av dem, og det var jo innlysende at dansen ble som den ble, hun danset kjempefint - og hun så jo fin ut. Hun levde seg inn i rollen. Så jeg syntes Martine svarte bra på at de kanskje kunne vurdert dansen litt mer, enn utseendet hennes.

SKAL VI DANSE: Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand imponerte stort i sesongpremieren av «Skal vi danse - All Stars» - men var forbanna over én detalj. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer

- Hva tenker du om kommentarene du får?

- Jeg var ganske fornøyd nå. Det er så deilig å gå av parketten og ha litt mer positivt enn negativt av det du har samlet opp av dommerne. Etter de tidligere dansene har det vel ikke vært så mye positivt, de har bare trykka meg ned i dritten - under parketten, sier Traa lattermildt til Dagbladet.

- Må være raske

Jørgine Massa Vasstrand (33) har tilsynelatende mer forståelse for kommentarene som kommer fra dommerpanelet.

- Jeg tror det er litt sånn at de må være ganske raske i replikken. Det er ikke alltid de får fullføre, også ramler ting litt inn i hodet på dem. Så begynner man på noe som man mater på videre med, uten at det kanskje var akkurat det de ville si.

Treningsinfluenseren legger til:

- Så jeg tenker man får trekke ut de tingene som har betydning for videre utvikling, så er på en måte det andre krydder, enten negativt eller positivt.

SKAL VI DANSE: Helene Spilling og Alexander Hetland svarte på romanseryktene under premieren på «Skal vi Danse - Allstars». Video: Jenny Emilie Aas Vis mer

- Mageplask

Dagbladet har vært i kontakt med Hegseth som innrømmer at det ikke var hans heldigste dommer-øyeblikk.

- Barbie-kommentaren er på ingen måte mitt sterkeste sitat og endte i et slags mageplask for egen intelligens, så den kritikken tar jeg. Om folk lurer på hvordan stemningen mellom Martine og meg er nå, så er det bare å se talkshowet «Harm og Hegseth» på VGTV på fredag hvor Martine er gjest med Axel Bøyum. Der får Martine si hva hun mener om Barbie-kommentaren, jeg forklarer hva jeg egentlig tenkte og mye annet moro skjer.

Trine Dehli Cleve (61) understreker overfor Dagbladet at hun ikke er involvert i tilbakemeldingene det refereres i.

- Jeg brukte min tilmålte tid til å snakke om dansen og det fine fotarbeidet til Martine og ga også uttrykk for at jeg ikke forsto Mortens kommentar om salt potetgull i en slowfox, sier Dehli Cleve og legger til:

- Jeg bestreber meg alltid på å kommentere dansen. Hva mine kollegaer bruker sin tid til å snakke om blir jo deres vurdering.

TILBAKEBLIKK: Vi har tatt et tilbakeblikk på hvordan deltakerne gjorde det sist de var med. VIDEO: TV 2/Rød Løper. Reporter: Nora Skavhaug Vis mer

- Ikke pedagoger

Merete Mørk Lingjærde (60) poengterer overfor Dagbladet at man skal huske på at dommerne har 15-20 sekunder på å prate.

- Det er også forskjell på å snakke først og sist - og vi jobber på et direktesendt program, sier Mørk Lingjærde og legger til:

- I denne rollen er vi dommere, ikke pedagoger, det vet danserne. Det har vi snakket med dem om.

Hun mener at de hadde trengt minst 30 minutter hvis de skulle gitt ordentlige, forklarende tilbakemeldinger.

- Men vi gjør vårt beste.

- Jeg kan godt sette ting litt på spissen noen ganger, det gjør jeg jo, men jeg vil dem det beste, sier dommeren til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer