Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Joshua Bassett:

Ut mot overgrepsanklager: - Får vondt

Skuespiller Joshua Bassett er sist ut i rekka av stjerner som har blitt beskyldt for seksuelle overgrep den siste tida.

SVARER: Disney-stjerna Joshua Bassett adresserer beskyldningene om seksuelle overgrep som har blitt rettet mot ham av en Twitter-bruker. Foto: NTB Scanpix
SVARER: Disney-stjerna Joshua Bassett adresserer beskyldningene om seksuelle overgrep som har blitt rettet mot ham av en Twitter-bruker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flere kjente profiler har den siste tida blitt utsatt for beskyldninger om seksuelle overgrep, blant dem flere av skuespillerne fra Netflix-serien «Riverdale» og popstjerna Justin Bieber (26). Sistnevnte leverte torsdag inn et søksmål i Los Angeles på 20 millioner dollar mot de to kvinnene som har anklaget han for seksuelle overgrep.

Nå er det imidlertid nok en skuespiller som har blitt utsatt for det samme.

Denne gangen er det Disney-stjerna Joshua Bassett (19), blant annet kjent fra serien «High School Mucial: The Musical: The Series» på Disney +, som får gjennomgå.

19-åringen tar nå til Twitter for å adressere beskyldningene om seksuelle overgrep, som ifølge han selv, kommer fra en Twitter-bruker som seinere har deaktivert kontoen sin.

SIKTET: Skuespiller Danny Masterson er siktet for tre voldtekster mellom 2001 og 2003. Etterforskningen har pågått siden 2017. Video: That 70s show trailer/AP Vis mer

Forsvarer seg

«Jeg har blitt oppmerksom på at en nå deaktivert bruker har spredt rykter om meg som omhandler et fabrikkert møte med en fan som beskylder meg for seksuelle overgrep, skriver skuespilleren innledningsvis på Twitter, før han fortsetter:

«Dette avskyelige ryktet er absolutt ikke sant og farliggjør for faktiske ofre med ekte historier».

I nok et Twitter-innlegg skriver Disney-stjerna at han «får vondt i magen» av beskyldningene.

«Jeg får vondt i magen av at noen uforsvarlig vil forevige slike ærekrenkende påstander. Det er viktig å respektere alle menneskers grenser til enhver tid. Vær så snill og vær god», skriver skuespilleren.

Det er hittil ikke kommet fram hva vedkommende Twitter-bruker skrev om Disney-stjerna.

Bassett har som nevnt vært å se i ovennevnte Disney + serie, og har også vært med i episoder av «Grey`s Anatomy», «Dirty John» og «Stuck in the Middle».

FÅR VONDT I MAGEN: Disney-stjerna synes ikke noe om beskyldningene om seksuelle overgrep. Foto: NTB Scanpix
FÅR VONDT I MAGEN: Disney-stjerna synes ikke noe om beskyldningene om seksuelle overgrep. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vakte stor oppsikt

Som nevnt ble flere av «Riverdale»-skuespillerne beskyldt for seksuelle overgrep, blant dem Cole Sprouse (27).

I flere innlegg delt på Twitter av en anonym konto med navn Victoria, beskrev vedkommende sin angivelige historie med Sprouse.

«Jeg vil fortelle om mitt seksuelle overgrep av Cole Sprouse. Det var på en fest i 2013 da Cole gikk på NYU. Jeg ble invitert til en av festene hans av en felles venn, han kom opp til meg under festen og begynte å flørte med meg, og selvfølgelig ble jeg smigret. Vi snakket sammen en god stund», skrev den anonyme Twitter-brukeren i det første innlegget.

RYSTENDE: Soveromsopptak fra 2017 vekker harme. Video: ELIAS ZAHL-PETTERSEN Vis mer

«Vi begynte deretter å kline, og han inviterte meg til rommet sitt. Jeg ble med, men var litt brisen etter tre drinker. Da vi kom til rommet hans, ble han aggressiv og dyttet meg mot senga, jeg dyttet ham tilbake, men han rikket ikke på seg, og jeg var full og han er større», fulgte vedkommende opp med.

«Han dyttet meg ned på senga, og førte hendene under skjorta mi og begynte å klemme på brystene mine. Jeg ba ham flere ganger om å stoppe, men han lyttet ikke. På tidspunktet var jeg i tårer og brakk meg av lukten av alkohol fra pusten hans», het det videre.

GIKK HARDT UT: Cole Sprouse (bak) og Lili Reinhart (foran til høyre) var blant dem som ble beskyldt for seksuelt overgrep. Her er de avbildet med skuespillerkollegene Camila Mendes, Madelaine Petsch og KJ Apa. Foto: NTB Scanpix
GIKK HARDT UT: Cole Sprouse (bak) og Lili Reinhart (foran til høyre) var blant dem som ble beskyldt for seksuelt overgrep. Her er de avbildet med skuespillerkollegene Camila Mendes, Madelaine Petsch og KJ Apa. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Kan gjøre enorm skade

Videre hevdet den anonyme Twitter-brukeren at Sprouse tok av buksene til vedkommende, og at han gjorde seg «ferdig» før vedkommende ble bedt om å dra hjem.

De oppsiktsvekkende beskyldningene gjorde at Sprouse så seg nødt til å svare for seg. Det gjorde han i form av flere innlegg på Twitter.

«Tidligere i dag ble jeg og tre andre kolleger feilaktig beskyldt for seksuell krenkelse av anonyme kontoer på Twitter. Jeg tar disse beskyldningene veldig alvorlig, og vil jobbe med de rette folkene for å komme til bunns i dette», skrev skuespilleren i det første Twitter-innlegget.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep, i den nye Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

Videre påpekte Sprouse at falske beskyldninger kan gjøre enorm skade for de ofrene som faktisk er blitt utsatt for overgrep.

«Videre ville jeg aldri forsøke å få noen til å tie. Jeg oppfordrer til at folk ser på beskyldningene selv, ettersom hendelsene som ble detaljert beskrevet faktisk var usanne», skrev han videre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!