Stephen «tWitch» Boss:

Ut mot ryktene etter sjokkdødsfall

Gikk bort forrige uke, 40 år gammel.

DØD: Stephen «tWitch» Boss gikk bort forrige uke. I ettertid har det florert av rykter om det tragiske dødsfallet. Foto: Rob Latour/REX/NTB
DØD: Stephen «tWitch» Boss gikk bort forrige uke. I ettertid har det florert av rykter om det tragiske dødsfallet. Foto: Rob Latour/REX/NTB Vis mer
Publisert

Onsdag forrige uke kom sjokkbeskjeden om at Stephen «tWitch» Boss, proffdanser og «The Ellen DeGeneres Show»s DJ, hadde blitt funnet død. Det bekreftet kona, danseren Allison Holker (34), i en uttalelse til People.

«Det er med det tyngste hjertet at jeg deler at min ektemann Stephen har forlatt oss».

Boss ble funnet død på et hotellrom i Los Angeles, etter å ha tatt sitt eget liv. Han ble 40 år gammel, og etterlater seg tre barn.

Den verdenskjente danseren er godt kjent for å spre både glede og kjærlighet, og i hyllestene som har rent inn i dagene etter dødsfallet, er det tydelig at han berørte manges liv.

Programleder Ellen DeGeneres blir svært distrahert når hun ser at en av verdens største filmstjerner sitter i salen under innspillingen av «Ellen DeGeneres Show. Video: Viaplay. Vis mer

«Må ha vært sliten»

Blant disse er «The Ellen DeGeneres Show»-produsent Andy Lassner, som denne helga brøt tausheten om det tragiske dødsfallet. I samme Instagram-innlegg kommer han også med en oppfordring til følgerne.

«Så mange mennesker på sosiale medier publiserer bilder av seg selv med tWitch. Snakker om det nære vennskapet de hadde til ham. Snakker om meldingene de skrev til ham forrige uke. Snakker om samtalene de en gang hadde med ham. Og greia er - alt er sant. Det er ekte. De som kjente ham prøver ikke å få denne tragedien til å handle om seg selv. De prøver bare å fortelle om hvem tWitch var», innleder Lassner.

Videre skriver han at 40-åringen hadde en spesiell evne til å få alt til å handle om alle andre enn seg selv, og beskrives han som «alles venn».

«(...) Vi stolte på han alle sammen. Han var flammen vår. Gleden vår. Danseren vår. Det var en tung byrde som ingen av oss skjønte at han bar. Han må ha vært så sliten. Men vi visste ikke, for han ville aldri at det skulle handle om ham. Noensinne».

Lassner bønnfaller så alle som leser innlegget hans om å slutte å stille spørsmål rundt det tragiske dødsfallet.

«Så nå kan vi enten bruke all vår tid på å lure på hvorfor og hvordan og aldri være fornøyd med svarene vi forestiller oss. Eller så kan vi fokusere på å være takknemlige for gaven han ga oss, ved å la oss ta lys fra flammen hans».

TILBAKE: Talkshow-stjerna Ellen Degeneres er tilbake på skjermen etter en turbulent sommer, og starter sendingen med å forklare noen av anklagene som har blitt rettet mot henne. Video: Rød Løper/Viaplay Vis mer

Spørsmål

I dagene etter dødsfallet har det florert med rykter på sosiale medier, spesielt TikTok og Instagram. Det bunner i at flere ikke klarer å tro på at danseren tok sitt eget liv - ettersom han alltid ble sett med et smil om munnen.

Innlegg har kokt over av kommentarer som: «Jeg kan ikke tro dette», «Det kan ikke stemme» og «Det må være en annen grunn», ifølge blant andre Forbes.

Politiet har imidlertid gått ut og bekreftet at Boss tok sitt eget liv. Dette er også bekreftet gjennom en obduksjonsrapport fra rettsmedisineren i Los Angeles, skriver Entertainment Tonight.

40-åringen etterlot også et brev. Detaljer fra brevet er naturligvis ikke kjent, annet enn at politikilder har bekreftet overfor TMZ at det refererte til «tidligere utfordringer».

«Sønderknust»

Boss startet karrieren som danser, og dukket i 2008 opp i dansekonkurransen «So You Think You Can Dance». Han kom på en andreplass.

I 2014 startet han karrieren som TV-DJ i «The Ellen DeGeneres Show». Der ble han til programmets slutt, i mai i år.

Onsdag kveld norsk tid, samme dag som dødsfallet ble kjent, uttalte talkshowvertinnen Ellen DeGeneres (63) seg om den triste nyheten på Instagram. Det meldte blant andre US Weekly.

«Jeg er sønderknust. tWitch var ren kjærlighet og lys. Han var min familie og jeg elsket ham med hele mitt hjerte. Jeg kommer til å savne ham», skrev DeGeneres til et bilde av de to.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer