Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Oscar-utdelinga 2019

Utdelinga slaktes i sosiale medier

- Livløst og kjedelig.

- BLIKKET: Bradley Cooper og Lady Gaga vant prisen for «Beste sang» under årets «Oscar»-utdeling. Framføringen av sangen «Shallow» på prisutdelingen fikk noen til å ytre seg om det de mener er en enda søtere musikk for paret. Video: ABC via CNN, Ingrid Cogorno / Dagbladet Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oscar-utdelinga blir sett på som årets største begivenhet for flere av verdens største stjerner, og natt til mandag gikk den 91. prisutdelinga av stabelen i kjent stil i Dolby Theatre i Los Angeles.

Oscar har i løpet av sin lange fartstid stått for en rekke snakkiser og servert skandaler på løpende bånd. Nytt av året er derimot at utdelinga utspilte seg uten en programleder, etter at komiker Kevin Hart (39) trakk seg fra programlederjobben i desember.

Kjedelig

Harts homofobiske kommentarer fra fortida innhentet ham, og det tok ikke lang tid før han så seg nødt til å gå tilbake på valget sitt om å lede den prestisjetunge utdelinga.

At nattas Oscar ikke hadde en programleder har imidlertid ikke falt i god jord hos TV-seerne. På Twitter koker det, og flere omtaler blant annet utdelinga som den kjedeligste i Oscar-historien.

- Vel, dette var den kjedeligste Oscar-utdelinga jeg har sett på de 22 åra jeg har fulgt prisutdelinga. Ikke glem programlederen neste år, skriver en.

- Kan Oscar være mer kjedelig og livløst? skriver en annen.

- Dette er kjedelig, dårlig timet og den mest kleine Oscar-utdelinga noen gang, lyder en tredje kommentar.

- Og prisen for årets kjedeligste film går til Oscar-utdelinga. Jeg gikk faktisk glipp av søvnen min for dette, skriver en annen.

Droppet showet

Mens mange reagerer kraftig på måten årets utdeling var arrangert, så det derimot ut til Kevin Hart, som i utgangspunktet skulle hatt en av hovedrollene i natt, tok lang fart og hoppet over den 91. utdelinga. Ifølge People tok han heller turen på trening, og befant seg på et boksesenter mens resten av Hollywood var samlet i Dolby Theatre.

På sin Instagram-profil har Hart lagt ut en video av seg selv hvor han bokser, med en påfølgende tekst. Hvorvidt han sikter til utdelinga med teksten, er det ingen som vet. Han skriver i hvert fall:

- Når du føler at du ikke har noe mer, finner du en måte å presse deg og gi mer, skriver han blant annet.

Også i kommentarfeltet til Hart har flere påpekt hvor kjedelig Oscar-utdelinga var, og at han ikke gikk glipp av noe.

Kaos under talen

I kjent stil ble det både tårer og latter under flere av takketalene. Blant dem som har fått mye oppmerksomhet er Lady Gaga (32), som stakk av med pris for beste originale låt, «Shallow» fra «A Star Is Born». Hun klarte nemlig ikke å holde tilbake tårene, noe heller ikke Regina King (48) klarte da hun vant beste kvinnelige birolle.

En tale som derimot ikke har fått oppmerksomhet for å være verken tårevåt eller spesielt god, er talen til Kate Biscoe, Greg Cannom og Patricia Dehaney-Le May, som fikk prisen for beste makeup og styling i «Vice».

TÅREVÅTT: Regina Kings tale ble en tårevåt affære. Foto: NTB scanpix
TÅREVÅTT: Regina Kings tale ble en tårevåt affære. Foto: NTB scanpix Vis mer
TÅREVÅTT: Regina Kings tale ble en tårevåt affære. Foto: NTB scanpix
TÅREVÅTT: Regina Kings tale ble en tårevåt affære. Foto: NTB scanpix Vis mer
KLUSS: Det gikk helt i surr da trioen skulle takke for prisen. Foto: NTB Scanpix
KLUSS: Det gikk helt i surr da trioen skulle takke for prisen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge danske Se og Hør burde vinnerne ha øvd en smule mer på takketalen, som blir beskrevet i sosiale medier som «den verste takketalen noensinne».

Planen var i utgangspunktet at Biscoe, Cannom og Dehaney-Le May skulle lese hver sin del av talen, men det tok ikke lang tid før alle tre mistet overblikket, og det hele endte i et eneste stort kaos.

- 90 prosent av alle skolepresentasjoner, skriver én på humoristisk vis på Twitter.

- Dette kan potensielt sett være den dårligste takketalen noensinne, skriver en annen.

Vinnerne har foreløpig ikke kommentert hva som gikk galt under talen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!