«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

Ute: - Riktig vinner

Nok en deltaker måtte pakke tursekken og reise hjem.

UTE: Her ryker Cecilia Brækhus ut av «71° nord - Norges tøffeste kjendis». Video: Discovery+/TVNorge Vis mer
Publisert

Årets sesong av den populære realitykonkurransen «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» har allerede bydd på en rekke opp- og nedturer.

Tradisjonen tro har kjendisene fått bryne seg på tøffe fjellturer - med alt det innebærer av fjellskrekk og tårer - teltliv og turmat.

Denne uka har de vært på tur ved Aurlandsfjellet med både hunder, sparkesykler og til fots. Lag Lindesnes vant etappen, og lag Nordkapp måtte dermed ut i merkekonkurranse.

Der var det proffbokser Cecilia Brækhus (40) og freestylekjører Birk Ruud (21) som gjorde det dårligst, og de to verdensmesterne måtte dermed møtes til duell.

GÅR GALT: Her går det galt for Agnete «Agnetesh» Husebye og Thomas Numme i «71 grader nord - kjendis». Video: Discovery+/Rød Løper Vis mer

- Ikke kjangs

I utslagskonkurransen skulle de to toppidrettsutøverne ut i iskaldt vann, der de skulle hente nøkler på én og to meters dyp. På land måtte de knyte og låse opp tre hengelåser, hente ut to kastestjerner for deretter å knuse to fliser.

- Jeg har vært ute i tøffe tak før, sier Cecilia før konkurransen.

INTENST: Cecilia Brækhus og Birk Ruud kjempet side om side for å få fortsette i turkonkurransen. Foto: TVNorge
INTENST: Cecilia Brækhus og Birk Ruud kjempet side om side for å få fortsette i turkonkurransen. Foto: TVNorge Vis mer

De to verdensmesterne var begge utenfor sitt rette element, men klarte likevel å holde hodet kaldt. Birk gikk i ledelsen fra start, og etter en svært intenst konkurranse var det til slutt proffbokseren som måtte pakke tursekken og reise hjem.

- Jeg tror konkurransen ble avgjort på stupet på brygga. Jeg så bare Birk forsvinne i et elegant stup, mens han hadde på svømmebrillene. Der er han nok på et annet nivå enn meg, sier hun i episoden etter tapet, og legger til:

- Det var gøy, men jeg hadde ikke kjangs til å ta ham igjen. Det var velfortjent.

SKADE: Agnete Huseby må avbryte etappen og fraktes til legevakta under torsdagens episode av «71 grader nord kjendis». Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- Riktig vinner

Til Dagbladet forteller Brækhus at det var både morsomt og utfordrende å skulle møte freestylekjøreren i utslagskonkurransen, til tross for at hun gikk på et tap.

- Det var riktig vinner, påpeker hun.

Takket være deltakelsen har den 40 år gamle verdensmesteren for en gangs skyld kommet seg ut av boksegymmen, og satt føttene ut i norsk natur.

- Det var en veldig morsom tur, selv om det var litt uvant med kamera døgnet rundt, sier hun, og legger til:

- Det har vært fantastisk natur. Jeg sitter ikke igjen med noen dårlige opplevelser.

«71 GRADER NORD - TEAM»: Dette er kjendisene som deltar på det nye konseptet der to og to kjendiser konkurrerer mot hverandre. Video: Steffen Pettersen. Reporter: Jonas Hammer. Klipp: Celina Morken Vis mer

Hun skryter også stort av gjengen hun fikk være på tur med.

- Det var en fantastisk gjeng, og jeg håper de hadde en fantastisk tur videre, avslutter hun.

Forrige deltaker som røk ut var tv-personlighet Aurora Gude (29).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer