Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Lars Erik Blokkhus:

Ute av «71 grader nord»: - Jeg stivnet helt til

Plumbo-vokalisten klarte ikke å klatre seg unna egen exit.

MÅTTE HJEM: Lars Erik Blokkhus ble den femte deltakeren til å forlate «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» denne sesongen. Han forteller at han ga alt, men at det ikke var nok. Foto: TVNorge
MÅTTE HJEM: Lars Erik Blokkhus ble den femte deltakeren til å forlate «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» denne sesongen. Han forteller at han ga alt, men at det ikke var nok. Foto: TVNorge Vis mer

(Dagbladet): Etter to ukers pause returnerte «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» til tv-ruta denne uka. Deltakerne fikk bryne seg på både sykling og løping, og fikk et hyggelig avbrekk med en aldri så liten, og høyt verdsatt, grillunsj.

Selv i idylliske omstendigheter i vårt langstrakte land, gjelder konkurransereglene, så harmonien skulle raskt bli utfordret.

En deltaker måtte hjem.

Vansker

Plumbo-vokalist Lars-Erik Blokkhus (40) var allerede merket, som betyr at han måtte ut i duell mot en annen deltaker. I dette tilfellet ble det mot skuespiller Silje Torp (43), da laget hennes tapte en konkurranse tidligere i episoden.

Det var, etter en intens utslagskonkurranse, hun som kom seirende ut, mens artisten måtte pakke bagen og forlate «Norges vakreste eventyr».

GOD KLEM: Det er aldri gøy å sende noen hjem, men det var det skuespiller Silje Torp måtte gjøre i kveldens episode. Her gir hun sin utslåtte konkurrent en god klem etter exiten. Foto: TVNorge
GOD KLEM: Det er aldri gøy å sende noen hjem, men det var det skuespiller Silje Torp måtte gjøre i kveldens episode. Her gir hun sin utslåtte konkurrent en god klem etter exiten. Foto: TVNorge Vis mer

Blokkhus forteller til Dagbladet at det var kjipt å måtte reise hjem, men at han så det komme.

- Det var egentlig helt greit, for jeg slet så innmari med høyden. Jeg så at Silje var sterkere enn meg, og da husker jeg at jeg sa at hun skulle kjøre på. Jeg så at hun så gjerne ville vinne, så jeg hadde ikke sjans, forteller han.

Konkurransen gikk ut på at deltakerne skulle klatre opp et tau, mens de skulle løse oppgaver underveis. Den første til å løse oppgavene, komme seg til topps og å ringe i bjella, ville bli kåret til vinner.

- Trist på ekte

Det var det Torp som klarte.

- Jeg stivnet helt til, uten at jeg selv ville det. Jeg hadde ikke sjans til å gjøre noe bedre enn hva jeg gjorde, forteller Plumbo-sangeren og fortsetter:

- Det var dumt å ryke ut, for jeg hadde jo lyst til å være med, men vi hadde i forkant en sykkeltur som var ganske hard. Siden jeg var merka fra før kunne jeg gitt faen, og ikke latt laget mitt vinne, men jeg gjorde alt for laget mitt og var veldig fornøyd med, erkjenner artisten.

Nede på bakken igjen fikk artisten klemmer fra de andre deltakerne. Det begynner å bli tynnere i rekkene, og finalen nærmer seg med stormskritt, men det er fortsatt vondt hver gang en deltaker må takke for seg.

- Det er jo trist, og det er trist på ekte. Man deler mye, og man sover i samme telt og er sammen 24/7. Man er inne i den bobla, og når den sprekker blir det veldig trist, sier Lars Erik, som ikke legger skjul på at det ble en tårevåt avskjed for hans egen del.

Saken fortsetter under.

ANGST:  Artist og danser Alexandra Joner tok til tårene da hun fikk panikk midt i en klatrevegg under innspillingen av 71° nord - Norges tøffeste kjendis» på TVNorge. Video: TVNorge Vis mer

Smerter

Han fikk spesielt god kontakt med håndballproff Håvard Tvedten, som han synes det var vanskelig å si adjø til.

40-åringen hadde selv aldri trodd at han skulle nå så langt i en turbasert konkurranse.

- Jeg kom mye lenger enn det jeg hadde håpet selv, og jeg trodde jeg var mye dårligere enn det jeg var, sier han og fortsetter:

- Jeg hadde så vondt i armer, bein og rumpa. Alle muskler har fått gjennomgå på en eller annen måte. Det var vemodig å dra, men det var også jævlig godt å komme seg hjem til en sofa, flirer «Møkkamann»-sangeren.

Lars Erik holder kontakten med flere av de andre deltakerne i dag, gjennom både sosiale medier og det å møtes i virkeligheten.

Han har blant annet invitert sine nye venner til å se den ekte Lars Erik Blokkhus, som kanskje ikke speiler seg stort i mannen som prøver å nå Nordkapp.

FREMMED: Rockelivet ble for artisten byttet ut med turer i skog og mark, som ikke akkurat var hans sterkeste side. Han angrer ikke på deltakelsen, men ville nok ikke takket ja igjen. Foto: TVNorge
FREMMED: Rockelivet ble for artisten byttet ut med turer i skog og mark, som ikke akkurat var hans sterkeste side. Han angrer ikke på deltakelsen, men ville nok ikke takket ja igjen. Foto: TVNorge Vis mer

- Unik opplevelse

- Vi holder kontakten nå og da. Om det skjer noe som man selv er med på, ber man de andre. Jeg ba dem blant annet på Plumbo-konsert, og det var gøy. «Her trives du veldig», sa dem, og det er jo gøy å få se dem hvordan jeg faktisk holder på. Vi skal finne på ting til sommeren, også.

40-åringen tviler sterkt på at det blir noe ny tur rundt Norge til fots med det første, selv om han understreker at han virkelig har satt pris på opplevelsen.

- Jeg har sett mye av Norge fra før, men bare fra busser og fra vinduer på hotellrom. Dette var en helt unik opplevelse, forklarer han.

Kiloene han gikk ned under turen, har han imidlertid allerede gått opp igjen.

- Det blir jo mye pølse og Cola i turnébussen, flirer rockeren.

Dette blir niende sesong av kjendisutgaven til det kjente programmet. Lars Erik Blokkhus er den femte deltakeren som reiser hjem.

SMERTEFULLT: Det ble en følelsesmessig avgjørelse for Svein Østvik, da han besluttet å trekke seg fra etappen. Grunnet smerter i knærne, var det ikke mulig for ham å gjennomføre turen til fots. Video: TV Norge Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media