Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Farmen» 2016:

Ute av «Farmen» etter dramauke:
- Jeg orket ikke mer

Lasse Bergseter (49) hevder han tapte tvekampen med vilje. 

RØYK UT: Etter seks uker var «Farmen»-eventyret over for bråkmakerstemplede Lasse Bergseter (49). Foto: Alex Iversen / TV 2
RØYK UT: Etter seks uker var «Farmen»-eventyret over for bråkmakerstemplede Lasse Bergseter (49). Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lasse Bergseter (49) hadde ett klart mål da han gikk inn på «Farmen»: Han skulle komme hjem til samboeren med hytte og bil, koste hva det koste vil.

Slik gikk det ikke. Drømmen om «Farmen»-seier brast søndag kveld, da den velomtalte vestfoldningen gikk tapende ut av slegge-tvekampen mot tv-yndlingen Oddvar Jenssen (33).

Dermed var reality-eventyret over for den selverklærte tv-bølla. Fem uker for tidlig.

- Kunne ha vunnet

Bergseter mener hardnakket at han tapte den jevne tvekampen med vilje.

- Jeg hadde bestemt meg på forhånd at jeg skulle tape, forteller han til Dagbladet.

- Åh?

- Ja, jeg er sikker på at jeg hadde vunnet hvis jeg hadde gitt alt. Men det gjorde jeg ikke.

Aldri før har noen brukt kortere tid på en sleggekonkurranse i «Farmen»-sammenheng, der det gjelder å være den første til å dunke ned et antall nagler i en tømmerstokk. Jenssen vant til slutt, på hengende håret.

VANT: Sørlendingen Oddvar Jenssen (33) var uslåelig i sleggekonkurransen mot Lasse Bergseter (49). I bakgrunnen jubler meddeltakerne. Foto: Alex Iversen / TV 2
VANT: Sørlendingen Oddvar Jenssen (33) var uslåelig i sleggekonkurransen mot Lasse Bergseter (49). I bakgrunnen jubler meddeltakerne. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Likevel:

- Jeg så at vi holdt samme tempo, men lot den siste naglen stå igjen. For å være helt ærlig, så hadde jeg ikke lyst til å reise inn på gården igjen. Jeg orket ikke mer.

Høy temperatur

Savnet etter familien, i kombinasjon med en turbulent uke, gjorde at Bergseter, som altså hadde vært skråsikker på «Farmen»-seier, snudde og fikk nok.

Det gikk i svart for 49-åringen tidligere i uka, da en konfrontasjon med meddeltakeren Laila Lochert (40) resulterte i at sistnevnte brøt ut i tårer og hadde lyst til å trekke seg. Bergseter ble valgt til førstekjempe like etterpå.

- Den krangelen er indirekte årsak til at jeg røk ut. Jeg angrer som sagt ikke på noe, bortsett fra at jeg gikk bort til Laila, sier Bergseter.

Gnisningene mellom de to «Farmen»-rivalene har pågått lenge, og Lochert har tidligere fortalt til Dagbladet at hun opplevde å bli behandlet som en hakkekylling av anleggsarbeideren.

- På kanten

- Det er klart at jeg håpet Oddvar skulle vinne, men samtidig syntes jeg faktisk synd på Lasse. Jeg tror han skjønte at han hadde gått for langt, sier Lochert til Dagbladet.

Bergseter er, ikke overraskende nok, uenig.

- Jeg står for alt jeg har gjort inne på «Farmen», og er fornøyd med det.

Bergseter fikk passet påskrevet av de andre deltakerne da Gaute Grøtta Grav møtte dem til ting før tvekampen.

- Det ble på kanten stygt. Alle var harde mot ham, sier Lochert.

Deltakeren Ali Ahmad (29) var blant dem som slo ned på Bergseters oppførsel.

- Lasse unnskyldte seg, og så var vi egentlig ferdig med den saken. Vi har snakket sammen etterpå, og alt er selvfølgelig glemt i dag, sier Ahmad.

Mye pepper

Til tross for at «Farmen»-oppholdet ikke ble helt slik Bergseter hadde tenkt, sitter han igjen med flere gode minner.

- Oppholdet var en påkjenning - og jeg har fått mye pepper - både av deltakere og seere, men «Farmen» har vært en fantastisk opplevelse. Det har vært utrolig morsomt og lærerrikt.

- Hva har du lært?

- At jeg er like hissig som før? Ha-ha. Nei, jeg har ikke lært så mye, egentlig, bortsett fra litt praktiske ting.

- Jeg hadde et mål om at folk skulle huske Lasse Bergseter. Jeg er rimelig sikker på at jeg har klart å nå det målet.

ORDQUIZ: «Farmen»-deltakeren Oddvar Jenssen er ikke så opptatt av trend-ord og storby-slang, og legger ikke skjul på at han har lite peiling. Vi ga ham derfor en utfordring. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!