«Farmen kjendis»:

Ute av «Farmen kjendis» etter øksedrama: - Tapte ikke med vilje

Jarl Goli (59) erkjenner at savnet etter livet på utsida var stort, men står fast ved at han ikke ville reise hjem. 

RØYK UT: TV-profil Jarl Goli (59) bomma totalt i øksekastkonkurransen mot Petter Pilgaard (36), og er dermed ute av «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2
RØYK UT: TV-profil Jarl Goli (59) bomma totalt i øksekastkonkurransen mot Petter Pilgaard (36), og er dermed ute av «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg tapte mot en øksekaster. Han var rett og slett bedre til å kaste. Øksekast er en mental øvelse, og jeg synes at Petter (Pilgaard, journ.anm) vant fortjent, forteller Jarl Goli (59) til Dagbladet.

Forrige søndag vant han overlegent i øksekastkonkurransen mot kjendiskokk Lars Barmen (53), og virket nærmest uslåelig. I kveld var situasjonen en litt annen.

Etter tre forsøk hadde ikke Goli truffet blinken en eneste gang. 59-åringen sørget dermed for at motstanderen, realityprofil Petter Pilgaard (36), vant kampen - som mot alle odds traff blink på sitt siste og avgjørende kast.

TRAFF BLINK: Petter Pilgaard (36) fikk øksa til å sitte på siste forsøk, og sikret dermed seieren med tre poeng. Foto: Alex Iversen / TV 2
TRAFF BLINK: Petter Pilgaard (36) fikk øksa til å sitte på siste forsøk, og sikret dermed seieren med tre poeng. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Meldte seg ut av gruppa

- Jeg var ganske sikker på at Jarl ville slå meg ut den dagen. Øksekast handler kanskje om flaks, men jeg hadde virkelig ikke peiling. Det var selvfølgelig en sinnssyk følelse å vite at bygutten Petter hadde klart å vinne over store, sterke Jarl, forteller Pilgaard til Dagbladet.

Han ble valgt som andrekjempe av Goli tidligere i programmet, etter at sistnevnte ble utnevnt til førstekjempe av storbonden - andre uka på rad.

- De fleste så på meg som en stor konkurrent, så det var ikke så vanskelig å skjønne hvorfor jeg stadig ble valgt til kamp. Jeg synes ikke det var bittert å ryke ut, det var egentlig ganske befriende, forteller Goli.

For selv om «Portveien 2»-profilen hele tida var innstilt på å komme langt på «Farmen», var det noe som endret seg den siste uka. På tv ga han uttrykk for at han hadde et behov for å «melde seg litt ut av gruppa» og være mindre sosial.

- Ingen taper med vilje

- Jeg fikk tid til å tenke på livet utenfor, og begynte å savne og reflektere. Jeg innså at det fantes noe som er viktigere enn meg selv, og tenkte mye på datteren min, sier han.

- Hadde savnet innvirkning på utfallet i tvekampen?

- Nei. Jeg tapte ikke med vilje. Ingen taper med vilje. I Petter møtte jeg min overmann, og det er bare å gratulere, sier Goli.

59-åringen har aldri lagt skjul på at han takket ja til «Farmen» for å styrke sin egen PR-verdi, og uttalte til Dagbladet i sommer at realitydeltakelsen er «den beste markedsføringa han trenger i moden alder». At han til tider har blitt oppfattet som upopulær blant meddeltakere for å være «i overkant opptatt av spillet», plager ham lite.

Reaksjoner

- Vi har ingen kontroll på hvordan produksjonsselskapene former historiene, og jeg tåler at noen diskusjoner eller konflikter blir hauset opp, forteller Goli, som erkjenner at tilbakemeldingene fra «Farmen»-fansen har vært blandet.

- Jeg har registrert en del reaksjoner på sosiale medier fra nettmobbere og tv-entusiaster, men jeg tenker ikke så mye over sånt. Når over én million nordmenn sitter og ser på dette, kan ikke alle være fornøyde.

Foruten å angre på at han ikke var mer sosial på tv-gården, er Goli fornøyd med egen «Farmen»-innsats.

- Som skuespiller har jeg bare gjort jobben min. Av og til har jeg kanskje overspilt litt, og av og til burde jeg ha vært litt tøffere. Men jeg har gjort så godt jeg kunne, og er kjempefornøyd. Dessuten har jeg nådd målet mitt, nemlig å få komme tilbake som skuespiller. Jeg vant!

Goli er den femte kjendisen som forlater «Farmen», etter at Lars Barmen takket for seg forrige søndag. Trimdronning Kari Jaquesson (54) var den første deltakeren som måtte reise hjem, før både Aylar Lie (32) og friluftsblogger Tonje Blomseth (22) trakk seg fra programmet uka etterpå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer