Kong Harald og dronning Sonja:

Ute av karantene

Kongeparet testet negativt.

TESTET NEGATIVT: Torsdag formiddag kom nyheten om at kongeparet er ute av karantene. Foto: Lise Åserud / NTB
TESTET NEGATIVT: Torsdag formiddag kom nyheten om at kongeparet er ute av karantene. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kongehuset opplyser torsdag at kongeparet er ute av karentene og har testet negativt for coronaviruset.

«Hans majestet kongen og hennes majestet dronningen er ute av karantene og tilbake i offisielt virke fra fredag», heter det i pressemeldingen.

Videre opplyses det om at alle medarbeiderne ved Slottet, som ble satt i karantene, har testet negativt og er på vei tilbake til jobb. Det har tidligere blitt opplyst at det var snakk om 14. medarbeidere ved hoffet.

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, sier til Dagbladet at de ikke har mer å tilføye utover pressemeldingen.

Kongelig smitte

På lørdag opplyste kommunikasjonssjefen at det ikke var oppdaget flere smittetilfeller ved Slottet.

- De som er i karantene får tett oppfølging. Etter råd fra lege vil de som er i karantene testes dersom de får symptomer, eller før de kommer tilbake til jobb, sa hun til Dagbladet da.

Kongeparets negative test kommer bare kort tid etter at det tidligere i dag ble kjent at prins Carl Philip og prinsesse Sofia av Sverige har pådratt seg smitten.

KONGEHUSET: Kronprinsesse Mary gjorde noe som endte med mye tyn. Vis mer

«Prinseparet viser tegn til lettere influensasymptomer, men har det etter omstendighetene bra. Umiddelbart etter at de fikk påvist sykdommen satt prinseparet seg i karantene hjemme med sine to barn», heter det i pressemeldingen som kom fra Sverige tidligere i dag.

I løpet av torsdagen vil også det svenske kongeparet, kronprinsesse Victoria og prins Daniel testes for viruset. Smittesporing er igangsatt.

Kommunikasjonssjef ved det svenske hoffet, Margreta Thorgren, sier til Expressen at den svenske kongefamilien var samlet på fredag i forbindelse med begravelsen til dronningens bror, Walther Sommerlath.

- Da var de i samme kirkerom, sier Thorgren.

Det skal ha blitt tatt nødvendige smittevernsregler i forbindelse med begravelsen og kongefamilien var under ti personer i kirkerommet.

- Før denne mindre familiebegivenheten ble alle testet på fredag. Da var testene negative. Store sikkerhetstiltak ble tatt i forbindelse med begravelsen, sier kommunikasjonssjefen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer