Den svenske kongefamilien:

Uteblir fra feiringa

Det blir en annerledes nasjonaldagsfeiring for den svenske kongefamilien.

NASJONALDAG: Det er snart duket for Sveriges nasjonaldag. Det er imidlertid ikke alle fra kongefamilien som vil delta på feiringa. Foto Tim Rooke / REX / NTB
NASJONALDAG: Det er snart duket for Sveriges nasjonaldag. Det er imidlertid ikke alle fra kongefamilien som vil delta på feiringa. Foto Tim Rooke / REX / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Seinere denne uka skal det svenske folket finne fram finstasen og synge «Du gamla, du fria» av full hals i anledning Sveriges nasjonaldag 6. juni.

Feiringa går for å være den svenske kongefamiliens viktigste oppdrag i løpet av året, hvor samtlige medlemmer vanligvis stiller opp i sine gule og blå festdrakter.

I fjor fikk imidlertid prinsesse Madeleine enorm oppmerksomhet fordi hun ikke var til stede på den store dagen. I etterkant ble fraværet begrunnet med den pågående coronapandemien og at situasjonen da ikke tillot henne å reise fra Florida hvor hun bor med ektemannen Chris O'Neill og deres tre barn.

- Unntaksår

Foreløpig er det ikke kjent om «Madde» får kommet hjem i år, men det som derimot er sikkert, er at flere medlemmer av kongefamilien vil glimre med sitt fravær.

Svensk Damtidning skriver nemlig at prins Carl Philip og prinsesse Sofia må få med seg feiringa gjennom tv-skjermen og at det ikke vil bli noen kongelig feiring på dem i år.

- Dette er et unntaksår, akkurat som i fjor, sier informasjonssjef ved det svenske hoffet Margreta Thorgren til Svensk Damtidning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer