TV-kjendis siktet etter narkosmugling:

Utelivsprofil fengslet i to nye uker

Den narkotikasiktede tv- og utelivsprofilen må sitte ytterligere to uker bak murene.

SIKTET: En norsk utelivsprofil er siktet i saken der et småfly landet på Kjeller med 50 kilo hasj og en stor mengde piller. Han erkjenner ikke straffskyld. Foto: Tolletaten
SIKTET: En norsk utelivsprofil er siktet i saken der et småfly landet på Kjeller med 50 kilo hasj og en stor mengde piller. Han erkjenner ikke straffskyld. Foto: Tolletaten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I begynnelsen av oktober landet et småfly på Kjeller i Akershus med 50 kilo hasj og en stor mengde narkotiske piller om bord.

I en samordnet politiaksjon ble tre tyske menn pågrepet ved flyet, som heller ikke hadde landingstillatelse.

Et døgn seinere ble en kjent norsk utelivsprofil pågrepet og siktet i forbindelse med saken, som politiet karakteriserer som svært alvorlig.

Nekter straffskyld

Utelivsprofilen, som hele tiden har nektet straffskyld, ble først varetektsfengslet i to uker. I slutten av oktober ble fengslingen forlenget med to uker, og i dag ble det kjent at han må sitte ytterligere to uker i varetekt.

Det ble besluttet under et fengslingsmøte i Nedre Romerike tingrett. Den siktede var selv til stede i retten, under bevoktning av politiet.

50 KILO HASJ: Det ble funnet 50 kilo hasj i flyet som landet på Kjeller forrige uke. Foto: Tolletaten
50 KILO HASJ: Det ble funnet 50 kilo hasj i flyet som landet på Kjeller forrige uke. Foto: Tolletaten Vis mer

- Jeg ønsker ikke å kommentere saken på dette tidspunktet, opplyser politiadvokat Camilla Ek Sørensen ved Øst politidistrikt overfor Dagbladet.

Hun vil heller ikke kommentere om tingrettens kjennelse er i samsvar med politiets påstand.

Den siktedes forsvarer Patrick Neumann viser til at kjennelsen etter fengslingsmøtet er unntatt offentlighet, og at han dermed ikke kan si noe mer.

- Jeg kan bekrefte at min klient må sitte fengslet i ytterligere to uker. Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, og sier at han ikke har noe med denne saken å gjøre, sier Neumann.

Kan snakke med familien

Det er imidlertid en vesentlig endring i den siktedes fengslingssituasjon. Siden pågripelsen for fire uker siden har han sittet i total isolasjon med brev- og besøksforbud, og har utelukkende kunnet ha kontakt med sin egen forsvarer.

I dagens fengslingsmøte besluttet imidlertid tingretten at han nå er underlagt brev- og besøkskontroll. Det innebærer at den kjente profilen - som har et betydelig nettverk og nært vennskap med en rekke store norske kjendiser - de neste to ukene kan ha begrenset kontakt med sin nærmeste familie.

ADVOKATEN: Det er Patrick Neumann som forsvarer den siktede utelivsprofilen. Foto: Hammervold Pind
ADVOKATEN: Det er Patrick Neumann som forsvarer den siktede utelivsprofilen. Foto: Hammervold Pind Vis mer

- Hvordan ser han på situasjonen sin i fengselet?

- Det har jeg for øyeblikket ingen kommentar til, sier forsvareren.

Erkjente straffskyld

Politiet har tidligere bekreftet at totalt seks personer er siktet etter at det omtalte flyet landet på Kjeller flyplass i Akershus.

En av dem, en mann i 40-åra, har erkjent straffskyld. De to pilotene hevder at de ikke visste at småflyet av typen Cessna var fullstappet med narkotika.

Ytterligere to nordmenn ble pågrepet i forbindelse med beslaget. En av dem er altså den kjente profilen. Dagbladet kjenner så langt ikke identiteten på den sjette siktede.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer