Svein Østvik:

Utelukker ikke «Charterfeber»-comeback

… men «Farmen»-innspilling kan komme i veien for «Charter»-Svein.

REALITY-KRASJ: Svein Østvik deltar gjerne i den kommende sesongen av «Charterfeber», programmet han ble kjent gjennom, men vet ikke om tida strekker til. De neste ukene er han nemlig isolert i «Farmen»-universet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
REALITY-KRASJ: Svein Østvik deltar gjerne i den kommende sesongen av «Charterfeber», programmet han ble kjent gjennom, men vet ikke om tida strekker til. De neste ukene er han nemlig isolert i «Farmen»-universet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er gått tolv år siden Svein Østvik (57) ble rikskjent gjennom TV3-programmet «Charterfeber».

Realityserien, som følger et knippe nordmenn på ferie i sydligere strøk, skulle danne selve grunnlaget for Østviks videre kjendisstatus, og gi ham det passende tilnavnet «Charter-Svein».

Når tv-programmet vender tilbake til tv-ruta etter sommeren, etter fem års pause, er det fortsatt uvisst om mannen som er blitt seriens ansikt utad følger med.

Ikke avgjort

- Det er faktisk vanskelig å svare på, for det er ikke avgjort ennå, forteller Østvik når vi møter den smørblide 57-åringen under innspillingen av «Farmen kjendis» fredag.

Østviks «Farmen»-deltakelse ble gjort kjent i formiddag, og det er nettopp tv-oppholdet i TV 2s populære realityunivers som potensielt kan komme i veien for et mulig «Charterfeber»-comeback.

NYTT REALITY-UNIVERS: Svein Østvik (57) er blant kjendisene som deltar i den tredje sesongen av «Farmen kjendis». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NYTT REALITY-UNIVERS: Svein Østvik (57) er blant kjendisene som deltar i den tredje sesongen av «Farmen kjendis». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg har ikke mulighet til å snakke med noen her inne, så akkurat nå ligger det ikke i mine hender. De skal vel begynne å filme snart, sier han til Dagbladet.

Realityprofilen, som kan bli værende på den isolerte tv-gården utenfor Stange i opptil seks uker, understreker at han gjerne reiser til Gran Canaria, der den niende «Charterfeber»-sesongen skal spilles inn - hvis han får det til.

- Hører hjemme i «Charterfeber»

- Hvis jeg ikke blir med, er det fordi jeg har lagt andre planer som ikke går an å kombinere med «Charterfeber». Hvis alt går bra blir jeg selvfølgelig med. Jeg er nære på, sier han.

Kommunikasjonssjef i TV 3, Line Vee Hanum, bekrefter at de har dialog med Østvik om et mulig «Charterfeber»-gjensyn.

- Det at alle faktisk kaller «Charter-Svein» for «Charter-Svein» betyr jo at han hører hjemme i «Charterfeber» når programmet gjør comeback på TV3 til høsten. Om vi får det til gjenstår å se, forteller Vee Hanum til Dagbladet.

Kommunikasjonssjefen forteller at innspillingen er lagt til juni og juli. Østvik er seinest ferdig med innspillingen av «Farmen kjendis» i slutten av juni, avhengig av når han blir slått ut av konkurransen.

«STIAN BLIPP SHOW»: «Luksusfellen»-økonomen får hakeslepp av økonomien til «Charter»-Svein. Video: TV 2 Vis mer

Leter fortsatt etter deltakere

- Vi skulle gjerne tryllet fram en ekstra sommermåned, men innspillingen blir altså i de vanlige feriemånedene, sier Vee Hanum.

Tidligere denne uka ble det kjent at Østviks «Charter»-makker, Hilde Skovdahl (49), har takket ja til den kommende «Charterfeber»-sesongen. Skovdahl bekreftet deltakelsen overfor VG.

- Vi har også flere kjenninger i casten, så jeg tror seerne vil kose seg med «Charterfeber» selv om Svein ikke får anledning til å bli med, forteller kommunikasjonssjefen.

TV3 leter fortsatt etter nordmenn som vil bli nye charter-stjerner. Vee Hanum opplyser at de spesielt er på jakt etter pensjonister.

Liker grisebinge-lukta

«Charterfeber» eller nei, de neste ukene er det altså gårdsreality som står i fokus for Svein Østvik.

- «Farmen» er på mange måter en slags lek for voksne, og dette kommer til å bli dritgøy! Litt krangling blir det sikkert, men det får vi tåle. Ellers er jeg veldig håpløs på disse gårdstingene, og kommer garantert til å ble han klovnen alle ler av - mest fordi jeg antakelig blir ufrivillig morsom, fortalte han til Se og Hør fredag.

Det finnes snart ikke et realityprogram «Charter-Svein» ikke har vært med i. Men så elsker han også å være på tv.

- Når kameraene er på, da slapper jeg av. Nå har jeg bare Skavlan igjen!

Helt håpløs på gårdsdrift er Østvik likevel ikke. 57-åringen har drevet med hest i mange år, og konstaterer at han er «trygg med dyra».

- Er det lov å si at jeg liker lukta i grisebingen? Ha-ha. Det ligger en slags urkraft i å komme inn i en sånn stank.

TESTER KUNNSKAPEN: Ole «Lukkøye» Klemetsen er blant deltakerne i den nye sesongen av «Farmen Kjendis». Men hvor mye kan han egentlig om gårdsdrift? Reporter/video: Miriam Bakkejord / Redigering: Emilie Rydning Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer