Andrew Tate:

Utestenges

Den omdiskuterte influenseren har blitt kastet ut.

UTESTENGT: Andrew Tate får ikke lenger publisere innhold på Facebook og Instagram. Foto: Skjermdump Instagram
UTESTENGT: Andrew Tate får ikke lenger publisere innhold på Facebook og Instagram. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den omdiskuterte influenseren Andrew Tate (35) har blitt utestengt fra Facebook og Instagram, etter at han har brutt med retningslinjene. Det bekrefter Meta.

Han hadde 4,7 millioner følgere på Instagram før utestengelsen.

Tate har foreløpig ikke kommentert situasjonen, ifølge BBC.

35-åringen har fått mye oppmerksomhet for sine kontroversielle synspunkter i saker som omhandler seksuelt overgrep og seksuell trakassering.

Fra tidligere er han også bannlyst fra Twitter, fordi han skrev på plattformen at kvinner burde ta ansvar når de blir utsatt for seksuelle overgrep. Han blir også omtalt som «TikToks farligste fenomen».

BLE FJERNET: Beauty influenser Leah Isadora Behn har på kort tid blitt stor på TikTok, men den store suksessen har også ført med noen ulemper. Reporter: Katrine Bjelke. Video: Nora Skavhaug. Klipp: Anna Celine Hanisch. Vis mer

På videodelingstjenesten har emneknaggen #AndrewTate blitt sett av over 12,7 milliarder brukere.

Tate er tidligere kickbokser, men ble for alvor kjent da han deltok i «Big Brother». Den gang ble han kastet ut av programmet, etter at en video viste han angivelig slå en kvinne med et belte.

I en video på YouTube, hvor han ble intervjuet av en annen bruker, omtalte han seg selv som en «kvinnehater», og la til:

- Jeg er realist, og når du er realist er du sexist. Det er ingen måte du kan være forankret i virkeligheten og ikke være sexistisk.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer