Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Utfordrer henne til å sykle Birken neste år

Se hva Mette-Marit svarte på utfordringen fra Jan Åge Fjørtoft.

(Dagbladet): I dag tidlig klokka åtte la Mette-Marit og en rekke twittervenner ut på sykkeltur fra Skaugum i Asker, etter at kronprinsessen hadde inngått et veddemål med kronprins Haakon.

Blant de friske morgenfuglene var også programleder Jan Åge Fjørtoft, som ved startstreken på Skaugum kom med en ny utfordring til Mette-Marit.

- Nå vil jeg utfordre kronprinsessen til å sykle Birken neste år, sa han.

- Ingen Birken! Da Mette-Marit, Fjørtoft, MGP-programleder Marte Stokstad og TVNorges kommunikasjonsdirektør, Svein Tore Bergestuen, ankom slottet rundt to timer senere, hadde kronprinsessen et klart svar på om hun kom til å ta utfordringen fra Fjørtoft eller ikke.

- Jeg skal ikke være med på noe Birken, nei! sa hun til pressekobbelet som naturlig nok hadde møtt opp for å ta imot sykkellaget.

Ikke at det er formen det står på. Sykkelturen gikk nemlig knirkefritt, og Mette-Marit lover nå å sykle til jobben minst én gang annenhver uke.

- Du, det var kjempefint! Det var veldig, veldig gøy. Man blir i så godt humør av det, sa Mette-Marit som for anledningen var ikledd ektemannens bukse og sønnen Marius sin hjelm.

Rakk ikke møtet En av dem som derimot trengte litt hjelp opp den siste bakken til slottet, var Stokstad, som sier at hun var sliten på grunn av all «pratinga» på turen.

- Man må jo prate. Jeg er ingen sportssykler. Det skal være en tur.

Både TVNorges Bergestuen og Stokstad hadde møter å rekke etter dagens morgentrim. Dette var det imidlertid ingen av dem som rakk da gjengen ble møtt av boller og varm kaffe ved ankomst.

- Jeg brukte litt lenger tid enn planlagt, så jeg har akkurat ringt sjefen min og spurt om det er gyldig fraværsgrunn å spise boller på slottet. Jeg har egentlig et seminar som begynner nå, sier Stokstad.

- Nå er jeg så sent ute at jeg like gjerne bare kan bli, sier Bergestuen.